Τραγική κατάληξη είχε ποδοσφαιρικός αγώνας στην Ινδονησία, καθώς επέμβαση της αστυνομίας για την καταστολή επεισοδίων οπαδικής βίας άφησε πίσω της 125 νεκρούς και περισσότερους από 320 τραυματίες.

Το χρονικό

Όπως μεταδίδει το Reuters, στις 20:00 το βράδυ του Σαββάτου (τοπική ώρα) ξεκίνησε αναμέτρηση μεταξύ των ομάδων Arema FC και Persebaya Surabaya, στο Malang στην Ανατολική Ιάβα της Ινδονησίας.

Λίγο πριν τις 22:00 ο αγώνας έληξε με την γηπεδούχο Arema να χάνει με 3-2 από την Persebaya Surabaya. Όταν ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη, εξαγριωμένοι οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο. Βίντεο που τραβήχτηκε από μάρτυρα του Reuters δείχνει οπαδούς να συγκρούονται με την αστυνομία στον αγωνιστικό χώρο.

Ασφυξία

Η αστυνομία εκτόξευσε δακρυγόνα, με αποτέλεσμα χιλιάδες πανικόβλητοι οπαδοί να προσπαθούν να φύγουν από μια και μόνο πύλη εξόδου, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί ακραίος συνωστισμός και ασφυξία.

Κραυγές ακούγοντας κοντά στη θύρα 10 του σταδίου, καθώς οι οπαδοί προσπαθούσαν να διαφύγουν από τον χώρο, με πολλές γυναίκες και παιδιά να παγιδεύονται υπό ασφυκτικές συνθήκες μέσα στον ακραίο συνωστισμό. Βιντεοσκοπημένο υλικό σε τοπικά κανάλια δείχνει οπαδούς που φαίνονται αναίσθητοι να μεταφέρονται έξω από το στάδιο.

Συγκρούσεις

Έξω από το γήπεδο οι συγκρούσεις μεταξύ οπαδών και αστυνομίας συνεχίστηκαν, με βίντεο και φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να δείχνουν καμένα περιπολικά της αστυνομίας.

Ο επικεφαλής υπουργός ασφαλείας της χώρας, Mahfud MD, σε ανάρτησή του στο Instagram αναφέρει ότι το στάδιο γέμισε πέρα από τη χωρητικότητά του. Λέει ότι είχαν εκδοθεί 42.000 εισιτήρια για ένα στάδιο που υποτίθεται ότι χωράει μόνο 38.000 άτομα.

Το πρωί της Κυριακής, ο πρόεδρος Τζόκο Γουιντόντο σε βιντεοσκοπημένο διάγγελμα, διέταξε την ποδοσφαιρική ομοσπονδία να αναστείλει όλους τους αγώνες στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας, BRI Liga 1, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα για την ασφάλεια στους αγώνες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι