Mπορεί κατά καιρούς ο Πάπας Φραγκίσκος να δηλώνει ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να περιορίσουν τη χρήση κινητών τηλεφώνων και να προτιμούν την προσωπική επικοινωνία, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να συναντηθεί από κοντά τη Δευτέρα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Apple, Τιμ Κουκ.

Ο Κουκ, επικεφαλής του τεχνολογικού κολοσσού αξίας 2,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, της οποίας το εμβληματικό προϊόν iPhone έφερε επανάσταση στην προσωπική επικοινωνία, ήταν στη σημερινή λίστα ακροάσεων του κοινού με τον Πάπα. Όπως συνηθίζεται, το Βατικανό δεν αποκάλυψε τι συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της ιδιωτικής συνομιλίας των δύο αντρών.

Διαβάστε επίσης – Αpple: Προσαρμογές στην παραγωγή του iPhone 14 λόγω χαμηλής ζήτησης

Ανάμεικτες σχέσεις με τα κινητά

Ο 85χρονος Πάπας Φραγκίσκος έχει ανάμεικτες σχέσεις με τα κινητά τηλέφωνα. Πέρυσι, διέκοψε μια ομιλία του όταν ένας βοηθός του του έδωσε το κινητό τηλέφωνό του καθώς είχε δεχθεί μια επείγουσα κλήση από έναν ανώτερο αξιωματούχο του Βατικανού. Συχνά, δε, επιτρέπει στους οπαδού του να βγάζουν selfies μαζί του.

Διαβάστε ακόμα: Ποιο είναι το μοντέλο που θα αντικαταστήσει το iPhone 14 Pro Max

Αλλά έχει επίσης προειδοποιήσει τους ανθρώπους, με πολύ συχνές αναφορές του, να μην γίνουν σκλάβοι των κινητών τηλεφώνων και άλλων μορφών τεχνολογίας.

«Απελευθερωθείτε από τον εθισμό στα κινητά τηλέφωνα», είχε πει μιλώντας σε νέο ακροατήριο το 2019. «Όταν γίνεσαι σκλάβος του κινητού σου, χάνεις την ελευθερία σου».

Σε άλλες περιπτώσεις, έχει πει ότι ήταν λυπηρό που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το κινητό τους στο τραπέζι του δείπνου ή ενώ παρευρίσκονται σε Λειτουργία στην εκκλησία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα