«Επική απάτη χαρακτήρισε τα κρυπτονομίσματα ο διάσημος οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, προσθέτοντας ότι τα πιο κερδοσκοπικά αξίζουν λιγότερο από το τίποτα και μάλιστα εγκάλεσε την Κιμ Καρντάσιαν για την προώθηση των νομισμάτων.

Διαβάστε επίσης – Κιμ Καρντάσιαν: Βαρύς ο πέλεκυς από τη SEC για τη διαφήμιση crypto

«Τα Crypto είναι η μεγαλύτερη απάτη στην οικονομική ιστορία!» έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter, με αφορμή δημοσίευμα των  Financial Times ότι ο ιδρυτής της Celsius Networks, Alex Mashinsky, απέσυρε 10 εκατομμύρια δολάρια από το χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων πριν κηρύξει πτώχευση.

Διαβάστε επίσης – Νουριέλ Ρουμπινί: Η στασιμοπληθωριστική κρίση χρέους είναι εδώ

Και προχώρησε ένα βήμα πιο μπροστά, λέγοντας ότι το να χαρακτηρίζει κανείς τα κρυπτονομίσματα ως «σκατ….νομίσματα», προσβάλει τα «σκατ….». Τουλάχιστον αυτά είναι πολύτιμα ως φυσικό λίπασμα, ενώ τα τοξικά “σκ@τονομίσματα” είναι άχρηστα και μολύνουν το περιβάλλον.

«Μάντης κακών»

«Η πραγματική τους αξία δεν είναι μηδέν· είναι μάλλον αρνητική δεδομένων των αρνητικών εξωτερικών τους επιπτώσεων», είπε, ο Ρουμπινί, του οποίου η πρόβλεψη για τη φούσκα των ακινήτων που οδήγησε στην οικονομική κρίση των ΗΠΑ πριν από περισσότερο από μια δεκαετία του χάρισε το παρατσούκλι Dr. Doom (από τη μοίρα) . Τον έχουν αποκαλέσει επίσης «Κασσάνδρα» και  «μάντη κακών».

Ο Dr Doom επεσήμανε επίσης την είδηση ​​ότι η Καρντάσιαν συμφώνησε αυτή την εβδομάδα να πληρώσει 1,3 εκατομμύρια δολάρια στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, επειδή απέφυγε να δηλώσει  τα 250.000 που έλαβε για να προωθήσει ένα NFT στο Instagram.

«Εκατοντάδες διασημότητες επωφελήθηκαν πολύ από την εμπορία εγκληματικών ψηφιακών στοιχείων και απάτες κρυπτογράφησης που φτιάχνουν κορόιδα», έγραψε ο Ρουμπίνι στο Twitter . «Τα τρέχοντα πρόστιμα είναι μόνο ένα χτύπημα στον καρπό. Θα πρέπει να διωχθούν».

Ο Ρουμπίνι έχει επανειλημμένα διακηρύξει ότι η έκρηξη των κρυπτονομισμάτων είναι προϊόν απληστίας, κερδοσκοπίας, εγκληματικής δραστηριότητας και εκμετάλλευσης ακούσιων επενδυτών.

Είπε επίσης στους επενδυτές σε κρυπτογράφηση και άλλα περιουσιακά στοιχεία να προετοιμαστούν για μια ιστορική κατάρρευση της αγοράς και προειδοποίησε ότι η αμερικανική οικονομία θα μπορούσε σύντομα να πέσει σε μια στασιμοπληθωριστική σπείρα που τροφοδοτείται από χρέη, όπου η παραγωγή συρρικνώνεται, η ανεργία εκτοξεύεται και ο πληθωρισμός παραμένει υψηλός.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Blockchain