Άνοδο της τάξης του 3,3 % καταγράφει το Bitcoin και διαπραγματεύεται στα 20.243 δολάρια, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 27 Σεπτεμβρίου, ακολουθώντας την ανοδική πορεία που καταγράφει η χρηματιστηριακή αγορά.

Οι επενδυτές έχουν μεγαλύτερη διάθεση για ρίσκο, καθώς εκτιμούν ότι οι κεντρικές τράπεζες θα αρχίσουν να χαλαρώνουν την επιθετική σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής και στρέφονται σε περιουσιακά στοιχεία υψηλότερου κινδύνου, όπως είναι οι μετοχές και τα κρυπτονομίσματα.

Διαβάστε επίσης: To Bitcoin διανύει τη χειρότερη χρονιά του – Γιατί μπορεί να λάμψει το 2023

Το ταγκό του Bitcoin με τον S&P 500

Η Wall Street σήμερα συνέχισε την καλή πορεία που άρχισε από την χθεσινή συνεδρίαση, κλείνοντας την ψαλίδα των απωλειών του Σεπτεμβρίου. Το ρυθμό της ανόδου της αγοράς αλλά και του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος ακολουθούν και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα όπως Ether, Binance Coin, Solana.

Η απόδοση του Bitcoin  έχει συνδεθεί με την πορεία του δείκτη S&P 500 σε όλη την διάρκεια του έτους. «Είναι πολύ δύσκολο να βρούμε ημέρες όπου το Bitcoin είναι ανοδικό και οι αγορές δεν είναι ανοδικές», εξηγεί στο Bloomberg, o ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tallbacken Capital, Μάικλ Πουρβς. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ισχύει και το αντίθετο: η πτώση των τιμών του Bitcoin ευθυγραμμίζεται με την πτώση των μετοχικών αγορών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto