«Ουδέν σχόλιο» είναι η επίσημη απάντηση της Enel Green Power στις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και φέρουν τη θυγατρική στην Ελλάδα του ιταλικού ενεργειακού ομίλου Enel να βρίσκεται σε διαδικασία πώλησης.

Η Enel Green Power είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην παραγωγή ΑΠΕ με εγκατεστημένη ισχύ έργων στη χώρα μας συνολικής ισχύος 481,7 MW. Η μητρική Enel φέρεται να έχει αποφασίσει την αξιοποίηση του asset της θυγατρικής της, το οποίο συνοδεύεται και με ένα χαρτοφυλάκιο αδειών έργων ΑΠΕ ισχύος 1,5 GW, μέσο της εισόδου επενδυτή.

Ανοιχτή σε προτάσεις

Πηγές που παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από το θέμα σημειώνουν στον ΟΤ, ότι «η Enel Green Power δεν πρόκειται να φύγει από την Ελλάδα. Διαμορφώνει μία στρατηγική για την υλοποίηση των έργων της τα επόμενα χρόνια». Ως τέτοιο δείγμα γραφής είναι και το φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 70 MW στο Μαυροδένδρι Κοζάνης, το οποίο θα έχει ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2023.

Η θυγατρική της Enel, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του ΟΤ, βρίσκεται σε συζητήσεις και έχει προτάσεις από επενδυτές χωρίς όμως μέχρι στιγμής να υπάρχει κάτι ορατό. «

Η εταιρεία είναι ανοιχτή σε συνεργασίες», λένε πηγές, «που αποσκοπούν στην ταχύτατη υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος σε ΑΠΕ και αποθήκευσης ενέργειας. Ιδίως στη συγκεκριμένη περίοδο οι ΑΠΕ αποδεικνύονται ως λύση για τη θωράκιση της ενεργειακής ανεξαρτησίας και όταν η αδειοδοτική διαδικασία γίνεται πιο εύκολη τόσο πιο γρήγορα θα υλοποιηθούν και τα έργα», καταλήγουν παράγοντες της αγοράς που συνομίλησαν με τον ΟΤ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης