Προχωράει πλέον σε τελικό στάδιο το θέμα της δημοπράτησης του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου του Παναθηναϊκού στην περιοχή του Βοτανικού, που από κοινού με τις νέες εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη, αποτελούν τους δύο βασικούς άξονες στο μεγάλο πρότζεκτ της «Διπλής Ανάπλασης» σε Βοτανικό και Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εντός της Τετάρτης (12/10) οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, θα παραλάβουν από το τεχνικό συμβούλιο του Υπουργείου Υποδομών την έγκριση για τη δημοπράτηση του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου με τη μέθοδο του άρθρου 50 του νόμου 4412.

Η διαδικασία

Η όλη διαδικασία άλλωστε «τρέχει» εδώ και δύο εβδομάδες, απ’ την ώρα δηλαδή που εγκρίθηκαν και τυπικά από το Υπουργείο Ενέργειας οι περιβαλλοντικοί όροι του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου.

Όταν πάρει στα χέρια της την τελική έγκριση η δημοτική αρχή της Αθήνας, έως την Παρασκευή (15/10) θα ανέβει στην ημερήσια διάταξη της οικονομικής επιτροπής του Δήμου η «έγκριση δημοπράτησης του ποδοσφαιρικού γηπέδου του Παναθηναϊκού».

Έτοιμα τα φύλλα δημοπράτησης

Τα φύλλα δημοπράτησης που περιλαμβάνουν αναλυτικά τους όρους της διαδικασίας είναι έτοιμα, για να προχωρήσει η δημοπράτηση της νέας ποδοσφαιρικής αρένας που θα φιλοξενήσει τα επόμενα χρόνια τον Παναθηναϊκό.

Η διαδικασία θα διαρκέσει αρκετούς μήνες, μέχρι να προκύψει προς το τέλος Οκτωβρίου 2023 ο ανάδοχος που θα αναλάβει την κατασκευή του νέου γηπέδου. Τα δε έργα (βάσει σχεδιασμού) θα ξεκινήσουν στο τελευταίο δίμηνο του 2023, με ορίζοντα ολοκλήρωσης εντός 36 μηνών, δηλαδή προς τους τελευταίους μήνες του 2026.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κατασκευές