Ελαφρώς ανοδικά κινούνται την Τετάρτη οι τιμές των κρυπτονομισμάτων, ακολουθώντας το κλίμα που επικρατεί στη Wall Street, εν αναμονή των στοιχείων που θα ανακοινωθούν την Πέμπτη για τον πληθωρισμό του Σεπτεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η τιμή του bitcoin σημείωσε άνοδο κατά περίπου 0,4% και διαπραγματεύτηκε στα 19.072,00 δολάρια, ενώ το Ether διαμορφώθηκε στα 1.290.73 δολάρια, καταγράφοντας κέρδη κατά 0,6%.

Είχε προηγηθεί νωρίτερα η ανακοίνωση του δείκτη τιμών παραγωγού (ΡΡΙ) του Σεπτεμβρίου, ενός δείκτη τιμών χονδρικής τελικής ζήτησης, ο οποίος διαμορφώθηκε σε επίπεδα υψηλότερα από το αναμενόμενο. Αναλυτές εκτιμούν ότι η αύξηση στον ΡΡΙ, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για συνέχιση της επιθετικής νομισματικής πολιτικής  από τη Federal Reserve.

Διαβάστε επίσης – To Bitcoin διανύει τη χειρότερη χρονιά του – Γιατί μπορεί να λάμψει το 2023

Στενό εύρος διακύμανσης

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος και Διευθύντρια Επενδύσεων του Defiance ETFs Σίλβια Γιαμπλόνσκι  χαρακτήρισε την έκθεση PPI μια «καλή» ανάγνωση για την οποία οι επενδυτές δεν είναι ούτε υπερβολικά απογοητευμένοι ούτε υπερβολικά ενθουσιασμένοι. Το Bitcoin και το Ether διαπραγματεύονται σε στενό εύρος για περίπου ένα μήνα, με το bitcoin να έχει «κολλήσει» στο επίπεδο των 19.000 δολαρίων.

«Μέχρι να ξεπεράσουμε την αυριανή δημοσιοποίηση του ΔΤΚ και αυτή τη σεζόν κερδών και να πάρουμε περισσότερες ενδείξεις για τις προθέσεις της Fed, τα κρυπτονομίσματα και οι μετοχές θα παραμείνουν σε αυτό το εύρος συναλλαγών και πολλά από τα επενδυτικά κεφάλαια που συνήθως πηγαίνουν στην αγορά θα παραμείνουν στο περιθώριο» είπε η Γιαμπλόνσκι στο CNBC.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News