Το φημισμένο ξενοδοχείο Savoy, που βρίσκεται που βρίσκεται στην Paradeplatz στην καρδιά του οικονομικού κέντρου της Ζυρίχης, πουλάει η Credit Suisse.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της τράπεζας η κίνηση εντάσσεται στην στρατηγική της, σύμφωνα με την οποία επανεξετάζει τακτικά το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο ακινήτων. «Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, η τράπεζα αποφάσισε να ξεκινήσει την διαδικασία πώλησης του ξενοδοχείου Savoy», δήλωσε. «Θα αξιολογήσουμε προσεκτικά όλες τις προσφορές και τους υποψήφιους επενδυτές και θα ανακοινώσουμε οποιαδήποτε απόφαση εν ευθέτω χρόνω».

Διαβάστε επίσης: Credit Suisse: Βουτιά της μετοχής – Στα ύψη τα CDS

Σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις της αγοράς η αξία του ακινήτου θα μπορούσε να ανέλθει στα 400 εκατ. ελβετικά φράγκα. Το ξενοδοχείο, που χτίστηκε σχεδόν δύο αιώνες πριν, βρίσκεται σε στάδιο ανακαίνισης και αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του το 2024, με τη νέα επωνυμία Hotel Mandarin Oriental Savoy Zurich.

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της τράπεζας

H ελβετική τράπεζα βρίσκεται στη δίνη σκανδάλων εδώ και 3 χρόνια, ενώ η μετοχή της κατέρρευσε στο ξεκίνημα της εβδομάδας. Στις 27 Οκτωβρίου αναμένεται η ανακοίνωση του νέου στρατηγικού σχεδίου αναδιάρθρωσης από τον πρόεδρο της, Άξελ Λέμαν. Ένα βασικό μέρος του σχεδίου του είναι η πώληση περιουσιακών στοιχείων, όπως η επιχείρηση τιτλοποίησης της επενδυτικής τράπεζας, επιτρέποντάς του ενδεχομένως να αποφύγει μια «τιμωρητική» αύξηση κεφαλαίου για να χρηματοδοτήσει την ανάκαμψη. Ωστόσο, θεωρείται δύσκολο να βρεθούν αγοραστές όπως η Apollo Global Management ή η BNP Paribas  και να προσφέρουν μια καλή τιμή,σε μαι περίοδο που η Credit Suisse και οι  αγορές είναι πολύ ασταθείς. Το ίδιο ισχύει και για άλλες επιχειρήσεις που ο Λέμαν θεωρητικά θα μπορούσε να αξιοποιήσει για μετρητά, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και της εγχώριας ελβετικής μονάδας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Sierra Nevada Corp: Της ανατέθηκε η σύμβαση για την ανάπτυξη του διαδόχου του αεροσκάφους E-4B
Διεθνή |

Ποια εταιρεία θα κατασκευάσει για 13 δισ. δολάρια το νέο αεροσκάφος της «Ημέρας της Κρίσεως»

Η ύψους 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων σύμβαση αφορά στην ανάπτυξη του νέου αεροσκάφους της «Ημέρας της Κρίσεως» λόγω της ικανότητάς του να επιβιώσει σε πυρηνικό πόλεμο.