Με την παρουσίαση ενός χρονικού από το 2001 έως και σήμερα ξεκίνησε την ομιλία του για τα επίσημα εγκαίνια του Ελληνικού, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου. «Ήταν και θα είναι πολλές οι δυσκολίες. Αλλά αυτό το έργο μας γεμίζει με πάθος», τόνισε.

Υπήρχαν αρκετοί που εξέφραζαν επιφυλάξεις κατά πόσο η Lamda ήταν έτοιμη να φέρει εις πέρας ένα τέτοιο έργο. Όλα ξεκίνησαν με ένα όραμα. Αρχίσαμε να δημιουργούμε μια ελληνική εταιρεία που να μπορεί να υλοποιήσει το όνειρο. Από 200 άτομα, σήμερα είμαστε 600, είπε o κ. Αθανασίου.

Ευχαρίστησε όλους τους εκπροσώπους της πολιτείας καθώς και της αυτοδιοίκησης, ενώ υπογράμμισε την υπερπροσπάθεια των τελευταίων τριών ετών. Ευχαρίστησε τους υπουργούς που ήταν παρόντες στα εγκαίνια καθώς και την κυβέρνηση Σαμαρά που ξεκίνησε το έργο.

Πάνω από 8 δισ. η επένδυση της Lamda

«Το ελληνικό είναι ήδη ένα τεράστιο εργοτάξιο. Συνεργαζόμαστε με τους καλύτερους από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Δίνουμε την ευκαιρία να γυρίσουν στην Ελλάδα ταλαντούχοι νέοι που έφυγαν στο εξωτερικό», τόνισε ο κ. Αθανασίου. Η επένδυση εκ μέρους της Lamda θα ξεπεράσει τα 8 δισ. ευρώ, η μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει ποτέ, πρόσθεσε.

«Τα λόγια γίνονται πράξεις», τόνισε ακόμα ο CEO της Lamda, αναφερόμενος στο experience park που παραδόθηκε νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Το πρώτο κτήριο που θα παραδοθεί μέσα στο 2023 είναι το κτήριο στο οποίο θα στεγαστούν τέσσερα σωματεία ΑΜΕΑ, σημείωσε.

O Riviera Tower θα αρχίσει να κατασκευάζεται πριν τα Χριστούγεννα, με τους πρώτους ορόφους να εμφανίζονται πριν τα Χριστούγεννα του 2023.

Όσον αφορά την υπογειοποίηση της Ποσειδώνος, έχει ολοκληρωθεί κατά τα 2/3.

«Το Ελληνικό είναι ένα όραμα που υπερβαίνει κατά πολύ το φυσικό του μέγεθος», υπογράμμισε, αναφερόμενος στον Σπύρο Λάτση που εμπνεύστηκε το έργο.

«Δεν θα ήμασταν εδώ αν εκείνος δεν έλεγε κάθε φορά ”προχωρήστε, είμαι εδώ”», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεσμευόμαστε ότι θα ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες και θα πραγματοποιήσουμε τη μεγαλύτερη και ομορφότερη αστική ανάπλαση που έχει γίνει ποτέ στην Ευρώπη», κατέληξε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κατασκευές