Για εκτεταμένες διακοπές ρεύματος προετοιμάζονται οι κάτοικοι της Βρετανίας, αγοράζοντας μαζικά μεγάλες μπαταρίες που μπορεί να κοστίζουν 1.400 λίρες (περίπου 1600 ευρώ) ή και ακόμα περισσότερο.

Η Anker Innovations Technology, ένας σημαντικός κατασκευαστής φορητών μπαταριών, δήλωσε στο Bloomberg News ότι οι πωλήσεις μεγάλων μπαταριών, των λεγόμενων «σταθμών παραγωγής ενέργειας» ήταν έως και τρεις φορές περισσότερες τον Οκτώβριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, καθώς αυξήθηκαν οι ανησυχίες για διακοπές ρεύματος.

Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Μειώθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα οι λιανικές πωλήσεις

Πρωτοφανής ζήτηση

Αυτού του είδους οι μεγάλες μπαταρίες προορίζονταν συνήθως για την αμερικανική αγορά, όπου οι παρατεταμένες διακοπές ρεύματος είναι συχνότερες λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν συχνά τις ΗΠΑ.

Παραδοσιακά οι αγοραστές στο Ηνωμένο Βασίλειο έτειναν να είναι λάτρεις της υπαίθρου, χρησιμοποιώντας τις μπαταρίες για να τροφοδοτούν τις συσκευές σε εκδρομές για κάμπινγκ. Ωστόσο το αγοραστικό κοινό αποτελείται πλέον κυρίως από ανθρώπους που ανησυχούν για την παροχή ηλεκτρισμού αυτόν το χειμώνα, δήλωσε η Λόρνα Σμιθ, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Anker, στο Bloomberg.

Ενδεικτικό της ζήτησης είναι το γεγονός ότι μια υπερ-μπαταρία της εταιρείας αξίας 1.399 λιρών, που μπορεί να επαναφορτίσει ένα τηλέφωνο 97 φορές ή να τροφοδοτήσει ένα φορητό ψυγείο για 22 ώρες, έχει εξαντληθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι τον Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή