To ενδεχόμενο δημιουργίας εργοστασίου επεξεργασίας λιθίου στην ακτή του Κόλπου του Τέξας, εξετάζει η αυτοκινητοβιομηχανία Tesla καθώς προσπαθεί να εξασφαλίσει την προμήθεια της βασικής πρώτης ύλης που χρησιμοποιείται στις μπαταρίες εν μέσω αυξανόμενης ζήτησης για ηλεκτρικά οχήματα.

Η μονάδα διύλισης υδροξειδίου του λιθίου για μπαταρίες, την οποία η Tesla ανέδειξε ως την πρώτη του είδους της στη Βόρεια Αμερική, θα επεξεργάζεται το ακατέργαστο υλικό μεταλλεύματος και θα το μετατρέπει σε κατάσταση χρησιμοποιήσιμη για την παραγωγή μπαταριών, όπως ανέφερε η εταιρεία σε αίτηση που κατατέθηκε στο γραφείο ελέγχου του Τέξας.

Διαβάστε επίσης: Mπορεί να ξεμείνει από ενέργεια η μεγάλη ανάπτυξη των ηλεκτρικών οχημάτων πριν καν αυτή ξεκινήσει πραγματικά;

Η απόφαση για επένδυση στο Τέξας θα βασίζεται επίσης στην ικανότητα να επιτύχει ελάφρυνση από τους τοπικούς φόρους ιδιοκτησίας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της βιομηχανίας ηλεκτρικών οχημάτων, Ιλον Μασκ, είχε δηλώσει ότι η Tesla μπορεί να χρειαστεί να εισέλθει στη βιομηχανία εξόρυξης και διύλισης απευθείας, σε μεγάλη κλίμακα, καθώς οι τιμές του λιθίου αυξάνονται. Ο Μασκ έχει επίσης εκφράσει την ανάγκη για περισσότερους παίκτες στη βιομηχανία επεξεργασίας λιθίου.

Διαβάστε επίσης: Toyota: Τριπλασιάζει σε 3,8 δισ. δολ. την επένδυση σε εργοστάσιο μπαταριών στις ΗΠΑ

Κρίσιμο στοίχημα

Η εξασφάλιση σταθερής προμήθειας πρώτων υλών για μπαταρίες θεωρείται κρίσιμο στοίχημα για την Tesla, καθώς αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Εάν η Tesla λάβει την επίσημη έγκριση από τις αρμόδιες αρχές, η κατασκευή του εργοστασίου θα μπορούσε να ξεκινήσει το τέταρτο τρίμηνο του 2022 και nα φτάσει στην εμπορική παραγωγή μέχρι το τέλος του 2024.

Σύμφωνα με το σχέδιο, η Tesla θα στέλνει το τελικό προϊόν από το εργοστάσιο επεξεργασίας με φορτηγά ή μέσω σιδηρόδρομου, σε διάφορες εγκαταστάσεις κατασκευής μπαταριών της εταιρείας που υποστηρίζουν την αλυσίδα εφοδιασμού για μπαταρίες μεγάλης κλίμακας και ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Tesla, της οποίας οι μετοχές αυξήθηκαν 1,4% στις προκαταρκτικές συναλλαγές, είπε επίσης ότι θα χρησιμοποιούσε λιγότερο επικίνδυνα αντιδραστήρια και θα δημιουργήσει χρησιμοποιήσιμα υποπροϊόντα, σε σύγκριση με τη συμβατική διαδικασία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green