Υποψήφια για την ηγεσία των Τόρις και τη βρετανική πρωθυπουργία είναι και επίσημα η Πένι Μόρντοντ μετά την παραίτηση της Λιζ Τρας.

Σε μήνυμά της στο Twitter η 49χρονη βουλευτής και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Συντηρητικών στη Βουλή των Κοινοτήτων, τονίζει ότι είναι ενθαρρυμένη από την υποστήριξη συναδέλφων της που θέλουν μια φρέσκια αρχή, ένα ενωμένο κόμμα και μια ηγεσία που θα εστιάζει το εθνικό συμφέρον.

Διαβάστε επίσης – Ο πληθωρισμός «ρίχνει» τις λιανικές πωλήσεις στη Βρετανία

Δείτε την ανάρτησή της

Σε ελάχιστο χρόνο μετά τη δημοσίευση του συγκεκριμένου tweet, τρεις βουλευτές των Συντηρητικών αντέδρασαν θετικά στην υποψηφιότητά της με δικές τους αναρτήσεις: οι Άντρια Λίντσομ, Χάριετ Μπάλντγουιν και Τζον Λάμοντ. Μάλιστα, έκαναν retweet την ανακοίνωση της Μόρνοντ.

Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Σεμνά και ταπεινά τα φετινά Χριστούγεννα – Υπό πίεση οι τρεις στους πέντε Βρετανούς

Η ανάρτηση της Λίντσομ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μόρντοντ, σύμφωνα με το Sky News, έχει ήδη την υποστήριξη 16 βουλευτών. Θυμίζουμε ότι για να πάρει μέρος στην εσωκομματική διαδικασία χρειάζεται 100 υπογραφές στήριξης από συναδέλφους της.

Τέλος, στη δημοσιότητα ήρθε μια νέα δημοσκόπηση από την Opinium Recearch που έγινε χθες το βράδυ και καταγράφει τα ποσοστά που θα μπορούσαν να έχουν οι τρεις πιθανότεροι διεκδικητές της ηγεσίας των Τόρις Ρίσι Σούνακ, Μπόρις Τζόνσον και Μόρντοντ αν βρίσκονταν ο ένας απέναντι στον άλλο.

Δείτε τα ποσοστά

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα