Σε 50,1 δισεκατομμύρια δολάρια ανήλθαν τα έσοδα της Microsoft για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, αυξημένα κατά 11% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της εταιρείας.

Τα λειτουργικά κέρδη του αμερικανικού κολοσσού του λογισμικού ανήλθαν στα 21,5 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 6% σε σχέση με πέρυσι, ενώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 17,6 δισεκατομμύρια δολάρια μειωμένα κατά 14%.

Διαβάστε επίσης: Τα μεγάλα σχέδια της Microsoft για το mobile gaming

«Σε έναν κόσμο που αντιμετωπίζει αυξανόμενους αντίθετους ανέμους, η ψηφιακή τεχνολογία είναι ο απόλυτος ουραίος άνεμος», δήλωσε ο Σάτια Ναντέλα, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Microsoft. «Σε αυτό το περιβάλλον, επικεντρωνόμαστε στο να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να κάνουν περισσότερα με λιγότερα, ενώ επενδύουμε σε τομείς ανάπτυξης και διαχειριζόμαστε τη δομή του κόστους μας με πειθαρχημένο τρόπο», κατέληξε το αφεντικό της Microsoft.

«Αυτό το τρίμηνο τα έσοδα του Microsoft Cloud ήταν 25,7 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 24% από έτος σε έτος. Συνεχίζουμε να βλέπουμε υγιή ζήτηση στα προϊόντα μας, συμπεριλαμβανομένου ενός ακόμη τριμήνου σταθερών κρατήσεων, καθώς προσφέρουμε αξία για τους πελάτες», δήλωσε από την πλευρά της Έιμι Χουντ, εκτελεστική αντιπρόεδρος και γενική οικονομική διευθύντρια της Microsoft.

Διαβάστε επίσης: «Στον χορό» των απολύσεων και η Microsoft

Πάντως το γεγονός της πτώσης των καθαρών εσόδων ήταν η βασική αιτία για την πτώση της μετοχής της εταιρείας, ενώ συνέβαλλε και στη γενικότερη πίεση που ασκείται στις μετοχές των εταιρειών τεχνολογίας στην Wall Street.

Τα έσοδα ανά τομέα

Ανά τομέα δραστηριότητας, τα έσοδα του τμήματος Παραγωγικότητας και Επιχειρήσεων ανέρχονταν στα 16,5 δισ. δολάρια αυξημένα κατά 9%. Πιο αναλυτικά, τα προϊόντα του Office και οι υπηρεσίες του Cloud για επιχειρήσεις συνεισέφεραν αυξημένα έσοδα κατά 7%, με αιχμή του δόρατος τα έσοδα από το Office 365 Commercial (αύξηση εσόδων 11%).

Τα καταναλωτικά προϊόντα του Office και οι αντίστοιχες υπηρεσίες του Cloud είχαν αυξημένα έσοδα κατά 7% ενώ οι συνδρομητές του Microsoft 365 Consumer ανήλθαν στους 61,3 εκατομμύρια.

Τα έσοδα από την πλατφόρμα του LinkedIn αυξήθηκαν κατά 17%. Ο κλάδος των προϊόντων Dynamics μαζί με τις αντίστοιχες Cloud υπηρεσίες είχαν αυξημένα έσοδα κατά 15%, με «οδηγό» το Dynamics 365 που είχε αύξηση εσόδων 24%.

Τα έσοδα του τμήματος Intelligent Cloud ανήλθαν στα 20,3 δισ. δολάρια αυξημένα κατά 20%, με τα προϊόντα server να έχουν αυξημένα έσοδα κατά 22% και αιχμή του δόρατος την πλατφόρμα Azure και τις άλλες αντίστοιχες υπηρεσίες Cloud που είχαν αυξημένα έσοδα κατά 35%.

Το τμήμα Personal Computing είχε έσοδα 13,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων εμφανίζοντας ελαφρά μείωση σε σχέση με πέρυσι. Εδώ τα έσοδα από τις άδειες χρήσης του λειτουργικού συστήματος (Windows OEM) ήταν μειωμένα κατά 15%.

Τα Windows για επιχειρήσεις και οι αντίστοιχες Cloud υπηρεσίες είχαν έσοδα μειωμένα κατά 8%, ενώ και τα έσοδα από την πλατφόρμα Xbox ήταν μειωμένα κατά 3%. Τα έσοδα από τη μηχανή αναζήτησης και τον αντίστοιχο τομέα διαφήμισης ήταν αυξημένα κατά 165. Τέλος, τα έσοδα από τον τομέα συσκευών ήταν αυξημένα κατά 2%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή