Ο Ίλον Μασκ, νέος ιδιοκτήτης και πλέον διευθύνων σύμβουλος του Twitter, σκέφτεται σοβαρά να επαναφέρει σε λειτουργία το Vine, την εφαρμογή δημιουργίας μικρής διάρκειας βίντεο που η Twitter Inc αγόρασε και στη συνέχεια εγκατέλειψε, πολύ πριν το TikTok κάνει μόδα τη συγκεκριμένη λειτουργία.

Η πιθανή αναβίωση του Vine προφανώς δείχνει και το εύρος των ιδεών – συμπεριλαμβανομένων και των παλαιών – με τις οποίες ασχολείται ο Μασκ κατά την πρώτη εβδομάδα που βρίσκεται στο τιμόνι του Twitter.

Στέλεχος του Twitter δήλωσε στον ιστότοπο Axios ότι διερευνητικές συνομιλίες όντως πραγματοποιούνται εντός της εταιρείας σχετικά με το ενδεχόμενο αναβίωσης του Vine. Το συγκεκριμένο στέλεχος διατήρησε την ανωνυμία του καθώς δεν είχε την εξουσιοδότηση να μιλήσει για λογαριασμό της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης: Τι συμβαίνει με την Apple;

Θολό τοπίο

Πάντως, δεν έχει ξεκαθαριστεί πώς θα εξελιχθεί το επανασχεδιασμός του Vine και πώς η αναβίωση του brand θα ταιριάξει με τα υπόλοιπα θέματα που φαίνεται να απασχολούν την μητρική εταιρεία το τελευταίο διάστημα. Θέματα που έχουν να κάνουν με το αν ο Μασκ θα προχωρήσει σε απολύσεις προσωπικού ή αν θα λάβει μέτρα περιορισμού του κόστους λειτουργίας ή αν θα επιλέξει να επιβάλει συνδρομές ώστε να αυξήσει τα έσοδα.

Ο ίδιος ο Μασκ πραγματοποίησε πάνω από 20 αναρτήσεις (στο Twitter που αλλού) στέλνοντας ανάμεικτα μηνύματα σχετικά με τις προθέσεις του ενώ παράλληλα έκανε ελάχιστες κινήσεις για να κατευνάσει τους φόβους ότι η ρητορική μίσους και η παραπληροφόρηση θα ανθίσουν με τους νέους κανόνες λειτουργίας της πλατφόρμας.

Ένα από τα τιτιβίσματα του Μασκ αφορούσαν μία δημοσκόπηση μεταξύ των χρηστών σχετικά με το Vine, στην οποία σχεδόν το 70% όσων ανταποκρίθηκαν ψήφισαν υπέρ της εκ νέου ενεργοποίησης της εφαρμογής.

Σε άλλες αναρτήσεις αναζητούσε ιδέες για το πώς το Vine θα μπορούσε να επανέλθει και να είναι καλύτερο από το κυρίαρχο σε αυτή την κατηγορία TikTok.

Διαβάστε επίσης: Η cyber πλευρά του Halloween

Η ιστορία του Vine

Για την ιστορία θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το Vine εξαγοράστηκε από το Twitter το 2012 έναντι του ποσού των 30 εκατομμυρίων δολαρίων. Όπως έκανε το TikTok αρκετά χρόνια αργότερα, η εφαρμογή επέτρεπε στους χρήστες να δημιουργούν μικρής διάρκειας βίντεο – μόλις 6 δευτερολέπτων – και στη συνέχεια να παίζουν σε συνδυασμό με άλλα βίντεο.

Όταν τα πράγματα για το Vine δεν εξελίχθηκαν ιδιαίτερα θετικά, το Twitter αποφάσισε να το κλείσει το 2016. Τότε μάλιστα η ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου Pornhub προχώρησε σε πρόταση εξαγοράς… απλά για να αστειευτεί, κάνοντας έναν από τους δημιουργούς του Vine να δηλώσει «μετανιωμένος που το πούλησε»

Μάλιστα, ο Ρας Γιουσούποβ, εκ των συνιδρυτών του Vine, είχε με ανάρτηση στο Twitter εξηγήσει ότι η εφαρμογή απέτυχε γιατί δεν κατάφερε να ενσωματώσει τα κατάλληλα χαρακτηριστικά την κατάλληλη περίοδο, δεν βοήθησε τους δημιουργούς περιεχομένου να κερδίζουν χρήματα από την εφαρμογή και δεν υιοθέτησε χαρακτηριστικά όπως τα lip-sync βίντεο ως τάση όπως το TikTok.

Λίγα χρόνια αργότερα, το 2020, το Instagram λάνσαρε τη δική του έκδοση μίας τέτοιου είδους εφαρμογής, το Reels, σε μια προσπάθεια να σπάσει την πρωτοκαθεδρία του TikTok.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή