Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε σήμερα ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρης Πολίτης, με πρώτο σταθμό της επίσκεψής του στην πρωτεύουσα του Έβρου τις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ταμείου, στο λιμάνι της πόλης ο κ. Πολίτης συμμετείχε στην πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΛΑ Α.Ε. μετά την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει στη ματαίωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση πλειοψηφικού ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού.

Διαβάστε επίσης: Λιμάνια: Νέα μοντέλα αξιοποίησης και η Αλεξανδρούπολη

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν ζητήματα που άπτονται της εύρυθμης λειτουργίας του λιμένα και τα επόμενα βήματα για την αξιοποίηση και ανάπτυξη αυτής της κρίσιμης υποδομής, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Οικονομικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σημειώνεται. Υπενθυμίζεται δε ότι από τον περασμένο Μάιο, το ΤΑΙΠΕΔ έχει αναλάβει τον ρόλο της Αρχής Σχεδιασμού Λιμένων για όλα τα λιμάνια που έχει στο χαρτοφυλάκιό του.

Συναντήσεις

Μετά το τέλος της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ συναντήθηκε με εκπροσώπους των εργαζομένων του Ο.Λ.Α. Α.Ε., ενώ στη συνέχεια μετέβη στο Δημαρχείο της πόλης. Εκεί συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο Κυκλικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος, Ηλία Δαστερίδη, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Αλεξανδρούπολης, Ιωάννη Μπόγδη, τον Αντιδήμαρχο Δόμησης, Χωροταξικού Σχεδιασμού και Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Βασίλη Δέλκο και τον Προϊστάμενο Τεχνικής Υπηρεσίας του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Α.Ε., Παναγιώτη Μπίκο.

Η επίσκεψη του κ. Πολίτη στην Αλεξανδρούπολη ολοκληρώθηκε με τη συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Χρήστο Μέτιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Λιμάνια