Δυναμική είσοδο στην αγορά του bourbon κάνει η Campari. Ο ιταλικός όμιλος οινοπνευματωδών ποτών ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι κατέληξε σε συμφωνία για την αγορά ενός αρχικού μεριδίου 70% στην Wilderness Trail Distillery, έναντι τιμήματος 420 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η Campari έχει τη δυνατότητα να αγοράσει το υπόλοιπο 30% της εταιρείας, η οποία εδρεύει στο Κεντάκι των Ηνωμένων Πολιτειών, το 2031.

Η συμφωνία αποτιμά την αξία της εταιρείας στα 600 εκατ. δολ. , γεγονός που την καθιστά τη δεύτερη μεγαλύτερη εξαγορά για τον ιταλικό όμιλο μετά την αγορά της Grand Marnier το 2016.

«Με την προσθήκη της ταχέως αναπτυσσόμενης επωνυμίας Wilderness Trail, επεκτείνουμε την παρουσία μας στο τομέα του bourbon, προετοιμάζοντας τον να γίνει το δεύτερο σημαντικό σκέλος του Ομίλου Campari μετά το χαρτοφυλάκιο απεριτίφ», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Bob Kunze-Concewitz.

Διαβάστε επίσης – Campari: Έρχονται τα Camparino σε Λονδίνο, Νέα Υόρκη και Σιγκαπούρη

Premium bourbon

Πρόσθεσε ότι η εξαγορά επιτρέπει στον όμιλο, ο οποίος ελέγχει ήδη την Wild Turkey, να επεκτείνει σημαντικά την παραγωγική του ικανότητα για να ικανοποιήσει τη μελλοντική ανάπτυξη των premium bourbon της Campari.

Η Campari ανακοίνωσε επίσης ότι θα χρηματοδοτήσει τη συμφωνία, η οποία αναμένεται να κλείσει πριν από το τέλος του έτους, με έναν συνδυασμό διαθέσιμων μετρητών και τραπεζικών προθεσμιακών δανείων, αυξάνοντας τον τρέχοντα δείκτη καθαρού χρέους/προσαρμοσμένο κατά EBITDA από 1,5 φορές σε 2,3 φορές.

Η Wilderness Trail Distillery, η οποία ξεκίνησε το 2012, αναμένει ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν κατά 39% στα 57 εκατομμύρια δολάρια το 2022.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ήδη η μεγαλύτερη αγορά του Campari.

Μιλώντας στο Reuters την περασμένη εβδομάδα , ο Kunze-Concewitz τόνισε τη σημασία της αγοράς των ΗΠΑ για πιθανή επέκταση και είπε ότι θέλει να αναπτύξει την επιχείρησή της στα παλαιωμένα ποτά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Η παρθένα παραλία στους Αντίπαξους που το Maestro ανέδειξε ως την 5η καλύτερη στον κόσμο
Plus |

Η παρθένα παραλία στους Αντίπαξους που το Maestro ανέδειξε ως την 5η καλύτερη στον κόσμο

Λίγες μέρες πριν τη μεγάλη πρεμιέρα της δεύτερης σεζόν του Maestro, την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:40 στο MEGA, μια ακόμη είδηση έρχεται να επιβεβαιώσει τη δυναμική της σειράς και στον τουρισμό.