Ως «τρελή ιδέα, η οποία μπορεί να εξηγηθεί μόνο με διαφθορά», περιέγραψε ο γερμανός υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου από το Κατάρ. Δήλωσε, μάλιστα, ότι ποτέ άλλοτε δεν είχε τόσο λίγη διάθεση να παρακολουθήσει τους αγώνες του Μουντιάλ.

«Η ιδέα της διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε… δεν ξέρω κι εγώ τι θερμοκρασία, ήταν πάντα μια τρελή ιδέα και δεν μπορεί πραγματικά να εξηγηθεί διαφορετικά, παρά μόνο με διαφθορά», δήλωσε ο κ. Χάμπεκ στο πλαίσιο εμπορικού συνεδρίου στο Βερολίνο. Όταν μάλιστα ερωτήθηκε αν ο ίδιος θα παρακολουθήσει τους αγώνες, δήλωσε: «Ποτέ άλλοτε δεν είχα τόσο λίγη διάθεση. Δεν αποκλείω βέβαια ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον» από τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης: «Βόμβα» μεγατόνων πριν την σέντρα του Μουντιάλ: «Το Κατάρ δωροδόκησε παίκτες του Εκουαδόρ»

Πρόσφατα, σε έρευνα του Ινστιτούτου Civey για λογαριασμό του περιοδικού Der Spiegel, το 70% των Γερμανών δήλωνε ότι δεν έχει διάθεση να παρακολουθήσει το τουρνουά.

Οι επαφές για φυσικό αέριο

Ο κ. Χάμπεκ επισκέφθηκε το Κατάρ τον περασμένο Μάρτιο, αναζητώντας ενεργειακή συνεργασία. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι δεν προέκυψε κάτι από αυτές τις επαφές, αν και υπάρχουν ακόμη σε εξέλιξη συνομιλίες με γερμανικές εταιρίες. Το Κατάρ ζητούσε μακροχρόνια συμβόλαια για την παράδοση φυσικού αερίου, αλλά οι γερμανικές εταιρίες δέχθηκαν πιο συμφέρουσες προτάσεις από άλλους προμηθευτές, εξήγησε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «το Κατάρ δεν συμμερίζεται τις ίδιες αξίες».

Διευκρίνισε ωστόσο ότι η ενεργειακή ασφάλεια δεν μπορεί να κατοχυρωθεί μόνο με συνεργασίες με χώρες όπως η Νορβηγία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport