Για «υποκρισία» κατηγόρησε τη Δύση, ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, με αφορμή την πληθώρα δημοσιευμάτων για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Κατάρ την παραμονή του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σε έναν εξαιρετικό μονόλογο σε συνέντευξη Τύπου στη Ντόχα, ο Ινφαντίνο μίλησε για σχεδόν μία ώρα, υπεραμυνόμενος του Κατάρ και της διοργάνωσης.

Διαβάστε επίσης – Χάμπεκ: Τρελή ιδέα που εξηγείται μόνο με διαφθορά η διοργάνωση του Μουντιάλ από το Κατάρ

Ο Ινφαντίνο άνοιξε λέγοντας: «Σήμερα έχω έντονα συναισθήματα. Σήμερα αισθάνομαι άνθρωπος του Κατάρ, αισθάνομαι Άραβας, αισθάνομαι Αφρικανός, αισθάνομαι ομοφυλόφιλος, αισθάνομαι ανάπηρος, αισθάνομαι μετανάστης εργαζόμενος».

Διαβάστε επίσης – Κατάρ: Επενδύοντας στην ήπια ισχύ της «στρογγυλής θεάς»

Χιλιάδες νεκροί μετανάστες

Τον Φεβρουάριο του 2021, ο Guardian ανέφερε ότι 6.500 μετανάστες εργάτες από την Ινδία, το Πακιστάν, το Νεπάλ, το Μπαγκλαντές και τη Σρι Λάνκα είχαν πεθάνει στο Κατάρ από τότε που κέρδισε την υποψηφιότητά του για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο αριθμός βασίζεται σε στοιχεία που δόθηκαν από τις πρεσβείες των χωρών στο Κατάρ.

Ωστόσο, η κυβέρνηση του Κατάρ είπε ότι το σύνολο ήταν παραπλανητικό, επειδή δεν ήταν όλοι οι θάνατοι που καταγράφηκαν από άτομα που εργάζονταν σε έργα που σχετίζονται με το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Επένδυση στον άνθρωπο

Ο Ινφαντίνο πρόσθεσε: «Είμαι Ευρωπαίος. Για αυτό που κάνουμε εδώ και 3.000 χρόνια σε όλο τον κόσμο, θα πρέπει να ζητάμε συγγνώμη για τα επόμενα 3.000 χρόνια πριν δώσουμε ηθικά μαθήματα. Εάν η Ευρώπη ενδιαφέρεται πραγματικά για τη μοίρα αυτών των ανθρώπων, μπορεί να δημιουργήσει νόμιμους διαύλους – όπως έκανε το Κατάρ – όπου αρκετοί από αυτούς τους εργαζόμενους μπορούν να έρθουν στην Ευρώπη για να εργαστούν. Δώστε τους λίγο μέλλον, λίγη ελπίδα. Δυσκολεύομαι να κατανοήσω την κριτική. Πρέπει να επενδύσουμε στο να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους, στην εκπαίδευση και να τους δώσουμε ένα καλύτερο μέλλον και περισσότερη ελπίδα. Πρέπει όλοι να μορφωθούμε, πολλά πράγματα δεν είναι τέλεια, αλλά η μεταρρύθμιση και η αλλαγή απαιτεί χρόνο».

Και συνέχισε λέγοντας: «Αυτό το μονόπλευρο ηθικό δίδαγμα είναι απλώς υποκρισία. Αναρωτιέμαι γιατί κανείς δεν αναγνωρίζει την πρόοδο που έχει σημειωθεί εδώ από το 2016. Δεν είναι εύκολο να πάρεις τους επικριτές μιας απόφασης που πάρθηκε πριν από 12 χρόνια. Το Κατάρ είναι έτοιμο, θα είναι το καλύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο όλων των εποχών. Δεν χρειάζεται να υπερασπιστώ το Κατάρ, μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Εγώ υπερασπίζομαι το ποδόσφαιρο».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι