Ακολουθώντας την προσφιλή του τακτική, να ζητά την άποψη των ακολούθων του, ο Ίλον Μασκ ξεκίνησε μια δημοσκόπηση στο Twitter αργά την Παρασκευή, καλώντας τους να ψηφίσουν εάν θα πρέπει να αποκατασταθεί ο λογαριασμός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην πλατφόρμα, με τα πρώτα αποτελέσματα να δείχνουν ότι περίπου το 55% ψήφισε ναι.

«Vox Populi, Vox Dei», έγραψε ο Μασκ στο Twitter, μια λατινική φράση που σημαίνει «φωνή λαού, φωνή Θεού».

Ο Μασκ, ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter, δήλωσε τον Μάιο ότι θα ακυρώσει την απαγόρευση που επεβλήθη από το Twitter στον Τραμπ, ο λογαριασμός του οποίου ανεστάλη μετά την περσινή επίθεση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

Την Πέμπτη, ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος είπε ότι δεν έχει ακόμη ληφθεί απόφαση για επαναφορά του λογαριασμού του Τραμπ, προσθέτοντας ότι το Twitter είχε επαναφέρει ορισμένους αμφιλεγόμενους λογαριασμούς που είχαν απαγορευτεί ή ανασταλεί, συμπεριλαμβανομένου του σατιρικού ιστότοπου Babylon Bee και της κωμικής Kathy Griffin.

Διαβάστε επίσης – Γιατί ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο κοιμάται στο πάτωμα του γραφείου του

Χάος στην εταιρεία

Η απόφαση του Μασκ να ζητήσει από τους χρήστες του Twitter καθοδήγηση σχετικά με το ποιος θα πρέπει να είναι στην πλατφόρμα αποτελεί μέρος μιας τεράστιας αναδιάρθρωσης της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των τεράστιων απολύσεων.

Σε ένα σημείωμα την Παρασκευή προς τους υπόλοιπους υπαλλήλους που είδε το Reuters, ο Μασκ ζήτησε από όσους γράφουν κώδικα λογισμικού να παρουσιαστούν στον 10ο όροφο των κεντρικών γραφείων του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο νωρίς το απόγευμα.

Διαβάστε επίσης – Τελεσίγραφο Μασκ στους εργαζόμενους του Twitter: Κλικ ή απόλυση

«Πετάξτε μέχρι το Σαν Φρανσίσκο»

Ο δισεκατομμυριούχος είπε σε ένα επακόλουθο email: «Εάν είναι δυνατόν, θα το εκτιμούσα εάν μπορούσατε να πετάξετε μέχρι το SF για να είστε παρόντες αυτοπροσώπως», προσθέτοντας ότι θα ήταν στο γραφείο μέχρι τα μεσάνυχτα και θα επέστρεφε το πρωί του Σαββάτου.

Ο Μασκ είπε ότι όσοι είναι εξουσιοδοτημένοι να εργάζονται εξ αποστάσεως θα μπορούσαν να ζητήσουν να μιλήσουν μαζί του μέσω βίντεο. Αλλά δονκιχωτικά είπε επίσης: «Μόνο όσοι δεν μπορούν να φτάσουν στα κεντρικά γραφεία του Twitter ή έχουν μια οικογενειακή έκτακτη ανάγκη είναι δικαιολογημένοι».

Ζήτησε από τους υπαλλήλους να του στείλουν με email μια σύνοψη του τι «πέτυχε» ο κώδικας λογισμικού τους τους τελευταίους έξι μήνες, «μαζί με έως και 10 στιγμιότυπα οθόνης από τις πιο σημαντικές γραμμές κώδικα».

«Θα υπάρξουν σύντομες, τεχνικές συνεντεύξεις που θα μου επιτρέψουν να κατανοήσω καλύτερα τη στοίβα τεχνολογίας του Twitter», έγραψε ο Μασκ σε ένα από τα email και ζήτησε από τους μηχανικούς να αναφερθούν στις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ήρθαν μια ημέρα αφότου εκατοντάδες υπάλληλοι του Twitter εκτιμάται ότι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης μετά την προθεσμία της Πέμπτης από τον Μασκ, σύμφωνα με την οποία οι υπάλληλοι θα πρέπει να επιλέξουν μεταξύ της σκληρής δουλειάς για πολλές ώρες και της αποχώρησης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI