Η AD Ports Group, με έδρα το Άμπου Ντάμπι, ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει τον έλεγχο της ισπανικής Noatum Ports με έδρα το Μπιλμπάο, έναντι 680 εκατομμυρίων δολαρίων, λίγες μόνο ημέρες μετά την αγορά της Global Feeder Shipping.

Η Noatum Ports είναι ένας διαχειριστής ναυτιλιακών τερματικών σταθμών στην Ισπανία και όπως ανακοινώθηκε, πρόκειται για την τρίτη σημαντική διεθνή εξαγορά της ταχέως αναπτυσσόμενης  AD Ports το 2022.

Διαβάστε επίσης: Αλλαξε χέρια η Global Feeder Shipping έναντι 800 εκατ. δολ.

Η ισπανική εταιρεία δραστηριοποιείται σε τρεις επιχειρηματικούς τομείς – logistics, θαλάσσιες μεταφορές και λιμενικούς σταθμούς – με ηγετικές θέσεις στην αγορά στην Ισπανία και την Τουρκία και σημαντική παρουσία στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κίνα και τη Νοτιοανατολική Ασία.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους.

Ο Falah Mohammed Al Ahbabi, πρόεδρος της AD Ports Group, δήλωσε: «Αυτή η φιλόδοξη εξαγορά φέρνει μια σημαντική παγκόσμια πλατφόρμα logistics στην οικογένεια της AD Ports Group, ενισχύοντας σημαντικά την παγκόσμια συνδεσιμότητα και επεκτείνοντας το φάσμα τω υπηρεσιών που μπορούμε να προσφέρουμε. Αυτή η εξαγορά καθιστά την AD Ports Group έναν από τους σημαντικότερους παγκόσμιους παίκτες στον τομέα των logistics, τον οποίο σκοπεύουμε να επεκτείνουμε».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Λιμάνια