Με την κατηγορία της συμμετοχής σε απάτη 575 εκατομμυρίων δολαρίων με κρυπτονομίσματα και συνωμοσία για ξέπλυμα χρήματος συνελήφθησαν δύο εσθονοί πολίτες, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Ο Σεργκέι Ποταπένκο και ο Ιβάν Τουρίγκιν, 37 ετών και οι δύο, φέρονται να εξαπάτησαν εκατοντάδες χιλιάδες θύματα μέσω ενός πολύπλευρου σχεδίου, ωθώντας τους να συνάψουν ψεύτικα συμβόλαια ενοικίασης εξοπλισμού με την υπηρεσία εξόρυξης κρυπτονομισμάτων ιδιοκτησίας τους, με την επωνυμία HashFlare.

Τα θύματα της απάτης πλήρωσαν περισσότερα από 575 εκατομμύρια δολάρια στις εταιρείες των Ποταμένκο και Τουρίγκιν και στη συνέχεια χρησιμοποίησαν shell companies για να ξεπλύνουν τα έσοδα από απάτη και να αγοράσουν ακίνητα και πολυτελή αυτοκίνητα, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Το μέγεθος και το εύρος του υποτιθέμενου σχεδίου είναι πραγματικά εκπληκτικό», δήλωσε ο βοηθός γενικός εισαγγελέας Kenneth Polite Jr του ποινικού τμήματος του υπουργείου Δικαιοσύνης. «Οι αρχές των ΗΠΑ και της Εσθονίας εργάζονται για να δεσμεύσουν και να περιορίσουν αυτά τα περιουσιακά στοιχεία και τα κέρδη από αυτά τα εγκλήματα».

Η συνωμοσία για ξέπλυμα χρήματος φέρεται να αφορούσε τουλάχιστον 75 ακίνητα, έξι πολυτελή οχήματα, πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων και χιλιάδες μηχανές εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με το τμήμα, το οποίο είπε ότι η υπόθεση διερευνήθηκε από το FBI.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto