Μοιρασμένα πρόσημα και διαθέσεις διατήρησης της ζώνης των 920 μονάδων εμφανίζει αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο έχει καταφέρει να απορροφήσει την προσφορά του profit taking και να βγάλει μάλιστα και αρκετές αγοραστικές κινήσεις. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,06% στις 919,24 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 22 εκατ. ευρώ.

Το ΧΑ και πάλι βρίσκει τις δυνάμεις να κοιτάξει υψηλότερα επίπεδα, περιορίζοντας σε μόλις λίγες ώρες τη διάρκεια της διορθωτικής του φάσης. Βέβαια, σε επίπεδο τίτλων κάποιες πιέσεις παραμένουν, όμως αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η διαφορά του ύψους των συναλλαγών τις προηγούμενες ανοδικές ημέρες, με τη σημερινή μέχρι τώρα πτωτική. Σήμερα η ροή των εντολών είναι σαφώς πιο μειωμένη, επιβεβαιώνοντας ότι ακόμη και οι πωλήσεις ήταν επιλεκτικές και μικρής έντασης.

Διαβάστε επίσης: Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Οριακές διακυμάνσεις

Ανοίγει ο δρόμος για μεγάλη ανοδική κίνηση

Όπως αναφέρει η Trader24, πλέον ανοίγει ο δρόμος για νέα μεγάλη ανοδική κίνηση σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, καθώς πλέον καθαρά ο ΓΔ καταφέρνει να κατοχυρώσει σημαντικά επίπεδα αντίστασης που τον ταλαιπωρούσαν πολλούς μήνες. Το επίπεδο των 1.040 μονάδων είναι πλέον το νέο στοίχημα για το 2023, ενώ η στήριξη παραμένει στη ζώνη 895-905 μονάδων.

Σε επίπεδο τίτλων, Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ, ΕΛΧΑ και Quest ηγούνται του θετικού προσήμου, ενώ θετικά κινούνται οι Alpha Bank, Μυτιληναίος, Aegean, Πειραιώς, Λάμδα και ΕΥΔΑΠ. Από την άλλη, ο Σαράντης υποχωρεί κατά 1,45%, σε αρνητικά εδάφη κινούνται οι Coca Cola, Eurobank, Motor Oil, Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, ΓΕΚ Τέρνα, Εθνική, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΟΛΠ και ΑΔΜΗΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών