Υποτονική, όπως αναμενόταν, ήταν η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street, με τους κύριους δείκτες να κλείνουν με μεικτά πρόσημα, με τη διαφορά να την κάνει ο Nasdaq, ο οποίος δέχτηκε και τις μεγαλύτερες πιέσεις.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,45% στις 34.347 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,03% στις 4.026 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,52% στις 11.226 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Μικρότερες αυξήσεις επιτοκίων «σύντομα» από τη Fed

Και οι τρεις δείκτες έκλεισαν την εβδομάδα με άνοδο. Ο Dow ενισχύθηκε κατά 1,78% και ο S&P 500 κατά 1,53%, ενώ ο Nasdaq έκλεισε στο +0,72%.

Διαβάστε επίσης: Οριακές διακυμάνσεις στις ευρωαγορές

H Fed βλέπει πρόοδο για πληθωρισμό

Στους ρυθμούς της έναρξης της εορταστικής περιόδου, μετά τη χθεσινή αργία, η Wall Street συντήρησε ως καταλύτη της τα τελευταία πρακτικά της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, τα οποία αύξησαν τις προσδοκίες ότι ο ρυθμός σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής μπορεί να επιβραδυνθεί. Όπως έδειξαν τα πρακτικά της συνεδρίασης του Νοεμβρίου, η κεντρική τράπεζα βλέπει πρόοδο στον αγώνα της κατά του υψηλού πληθωρισμού και επιδιώκει να επιβραδύνει τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων.

Πάντως, η αγορά αναμένει την ερχόμενη εβδομάδα πως θα συμπεριφερθεί ο Dow Jones, καθώς βρίσκεται σε ένα βασικό τεχνικό επίπεδο, όπως επισημαίνει και η Bespoke Investment Group. Ο Dow βρίσκεται 9,1% πάνω από τον κινητό μέσο όρο των 50 ημερών, ήτοι στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2020, ενώ είναι η όγδοη φορά από το 1990 που βρίσκεται τουλάχιστον 9% πάνω από τον κινητό μέσο όρο.

Ο κινητός μέσος όρος των 50 ημερών είναι ένα σημείο αναφοράς που χρησιμοποιούν οι traders για να προβλέψουν τις βραχυπρόθεσμες κινήσεις της αγοράς. Όταν ένας δείκτης βρίσκεται ασυνήθιστα πάνω από τον κινητό μέσο όρο του, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι είναι σε υπεραγορασμένα επίπεδα.

Σε επίπεδο τίτλων, η μετοχή της Apple έχασε 2% μετά τις διαμαρτυρίες που σημειώθηκαν στον σημαντικότερο προμηθευτή της Foxconn στην Κίνα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Οι αναλυτές και οι επενδυτές φοβήθηκαν επίσης ότι οι πρόσφατες διακοπές παραγωγής θα μπορούσαν να πλήξουν την προσφορά αυτή την περίοδο των διακοπών.

Επίσης, οι μετοχές της εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών Activision Blizzard διολίσθησαν περισσότερο από 4% αφού το Politico ανέφερε ότι η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου είναι πιθανό να ασκήσει αγωγή για να εμποδίσει την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft ύψους 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στον αντίποδα, η Coupa Software σημείωσε άνοδο 7, μετά από το άλμα του 28,9% την Τετάρτη, αφού το Bloomberg ανέφερε ότι η Vista Equity Partners διερευνά την εξαγορά της.

Τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και τα εταιρικά κέρδη έχουν έδωσαν στους επενδυτές μια μικτή εικόνα αυτή την εβδομάδα, αλλά το τοπίο έχει κάποια φωτεινά σημεία για τους επενδυτές, σύμφωνα με την Cowen. “Υπάρχουν πολλά στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν την κατανάλωση στις ΗΠΑ το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τον Όλιβερ Τσεν της Cowen. “Ο πληθωρισμός σίγουρα πλήττει τον καταναλωτή μεσαίου και χαμηλότερου εισοδήματος.”, πρόσθεσε “Ωστόσο, υπάρχει μια σφιχτή αγορά εργασίας με ανεργία 3,7%”, εξήγησε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street