Άνοιξαν για πρώτη φορά οι πόρτες σταθμού και συρμού του μετρό Θεσσαλονίκης για το κοινό, με τους πολίτες της συμπρωτεύουσας να ξεναγούνται και να παίρνουν μια πρώτη γεύση για το νέο ΜΜΜ που το περιμένει τόσο πολύ η πόλη και που αναμένεται να την αλλάξει πλήρως.

Ηταν μάλιστα τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον των Θεσσαλονικέων, που σε αρκετές στιγμές σχηματίστηκαν ουρές αναμονής για την επίσκεψη στο χώρο, που έφτασαν μέχρι και τα 45 λεπτά.

Η «Αττικό Μετρό» συμμετέχει στο φετινό Open House Thessaloniki 2022 με δύο από τις εγκαταστάσεις της: Το Αμαξοστάσιο της Πυλαίας και το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας του Μετρό. Οσοι επισκεφθούν σήμερα και αύριο, Κυριακή, τις εγκαταστάσεις έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν μία εικόνα του μεγέθους και της πολυπλοκότητας του έργου της κατασκευής και παράδοσης σε λειτουργία ενός δικτύου Μετρό.


Για την πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της Αττικό Μετρό:

  • Αμαξοστάσιο Πυλαίας: Ερυθρού Σταυρού 20-24, Πυλαία 55535 (δίπλα στο The Mart και τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης).
  • Σταθμός Παπάφη: Ανατολικά από Παπάφη 33, Θεσσαλονίκη 54638 (μπροστά στην είσοδο του Παπαφείου Ορφανοτροφείου) και δυτικά στην συμβολή των οδών Παπάφη και Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Σύμφωνα με τους κανόνες των διοργανωτών, η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους ενώ συνιστάται στους επισκέπτες να προσέρχονται εγκαίρως στους χώρους που θέλουν να επισκεφθούν, καθώς δεν πραγματοποιούνται ξεναγήσεις μετά τη λήξη του ωραρίου, οπότε, αν υπάρχει αναμονή ενδέχεται να μην καταφέρουν να παρακολουθήσουν την ξενάγηση.


Το Μετρό Θεσσαλονίκης μπαίνει στην τελική του φάση

«Μετά από πολλά χρόνια αναμονής, ψεύτικων υποσχέσεων και εγκαινίων με μουσαμάδες, απαντάμε χωρίς πολλά λόγια, με έργα. Το Μετρό Θεσσαλονίκης μπαίνει στην τελική του φάση» έγραψε σε ανάρτησή του ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής.

Οι αντιδράσεις των πολιτών

Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης μόλις είδαν το συρμό να φτάνει στον σταθμό δεν πίστευαν στα μάτια τους. Μάλιστα, ένας αναφώνησε «πλάκα κάνεις!»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κατασκευές
Ταχιάος: Δημοπρατούνται εντός του καλοκαιριού έργα ύψους 900 εκατ. ευρώ
Επικαιρότητα |

Ταχιάος: Δημοπρατούνται έργα ύψους 900 εκατ. ευρώ

Όπως τόνισε ο Νίκος Ταχιάος στόχος του Υπουργείου είναι μέχρι το τέλος Ιουνίου να έχουν ολοκληρωθεί τα τεύχη δημοπράτησης και εντός του καλοκαιριού να έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις με τους αναδόχους εκτέλεσης των έργων