Ενώ το bitcoin (BTC) και η ευρύτερη αγορά κρυπτογράφησης φαίνεται να έχουν βρει μια βάση, παρά τον αυξημένο πιστωτικό κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι μεγάλοι παίκτες του κλάδου μετά την κατάρρευση της FTX, υπάρχει ακόμη ένας παράγοντας που υποδηλώνει ότι η πτωτική τάση δεν έχει τελειώσει.

Το κρυπτονόμισμα dogecoin (DOGE) έχει σημειώσει ράλι 40% τις τελευταίες 10 ημέρες, ξεπερνώντας την άνοδο 18% του ether και την άνοδο 8% του bitcoin. Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς έχει αυξηθεί επιπλέον κατά 10% στα 808 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η απόκλιση είναι σημαντική επειδή – ιστορικά – τα υπερβολικά κέρδη στο DOGE και σε άλλα νομίσματα meme, όπως το shiba inu (SHIB), προμήνυαν ένα ξεπούλημα σε ολόκληρη την αγορά.

Τα γραφήματα δείχνει ότι τα ράλι στο DOGE, που ξεκίνησε ως αστείο το 2013, έχουν εξελιχθεί ως αντιφατικοί δείκτες τους τελευταίους 12 μήνες, ωθώντας τους επενδυτές να περιορίσουν τις ανοδικές τοποθετήσεις στο bitcoin και σε άλλα κρυπτονομίσματα. Το πιο αξιοσημείωτο παράδειγμα θα μπορούσε να είναι η άνοδος του DOGE στα τέλη Οκτωβρίου, η οποία προμήνυε την προκαλούμενη από τον FTX διολίσθηση του bitcoin σε χαμηλά 24 μηνών στα μέσα Νοεμβρίου.

Το αν η ιστορία θα επαναληφθεί, μένει να το δούμε.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι είναι το blockchain, τι είναι τα κρυπτονομίσματα και πώς αγοράζω κρυπτονομίσματα μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News