H ισχυρή ελληνική ναυτιλία συνεχίζει να προσελκύει διεθνή γραφεία παροχής ναυτιλιακών υπηρεσιών στην Αθήνα και τον Πειραιά. Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι ο οίκος Braemar μεγαλώνει το γραφείο του στην Αθήνα με την δημιουργία τμήματος χρηματοδότησης. Επικεφαλής του γραφείου θα είναι ο κ. Στέφανος Φράγκος.

Την τελευταία τετραετία ο κ Φράγκος ήταν επικεφαλής του γραφείου της εταιρείας εναλλακτικής χρηματοδότησης YieldStreet Marine Finance στην Αθήνα .Πριν από αυτό υπηρέτησε για 16 χρόνια στην DVB Bank ενώ τα τέσσερα τελευταία χρόνια αυτής της περιόδου ήταν ανώτερος διευθυντής σχέσεων στο γραφείο της DVB στην Αθήνα.

Διαβάστε επίσης: McKinsey & Company: Η Ναυτιλία στην εποχή της βιωσιμότητας

O κ. Φράγκος πρόκειται να βοηθήσει τους τοπικούς πελάτες στην εξεύρεση χρηματοδοτικών λύσεων παράλληλα με την προσφορά ολόκληρης της γκάμας υπηρεσιών που προσφέρει η Braemar, στον τομέα των συγχωνεύσεων, εξαγορών και υπηρεσιών αναδιάρθρωσης.

Για το 2023, η Braemar βλέπει μεγάλες δυνατότητες στην προσφορά κεφαλαίων από την Ασία προς μικρότερους και μεσαίους έλληνες πλοιοκτήτες, ανέφερε η χρηματιστηριακή εταιρεία σε ανακοίνωση της.

Η πρόσληψη του Φράγκου τοποθετεί το γραφείο της Braemar στην Αθήνα πιο σταθερά στον χάρτη ως πάροχο υπηρεσιών πλήρους εμβέλειας, σχεδόν τρία χρόνια μετά τη σύστασή του.

Με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο Δημήτρη Κύρτσο, η Braemar Athens απασχολεί επί του παρόντος ένα προσωπικό 15 ατόμων που περιλαμβάνει μεσίτες για ναυλώσεις και μεσίτες S&P, καθώς και την αναλύτρια Αλεξάνδρα Αλατάρη.

Όσον αφορά τα επιμέρους ναυτιλιακά τμήματα, η Braemar αναμένει , όπως σημειώνει το Tradewinds, ότι τα κέρδη των δεξαμενόπλοιων δεν έχουν ακόμη κορυφωθεί, ενώ θα έχουν μια διόρθωση το 2023 αλλά μέχρι το 2026 θα σταθεροποιηθούν πολύ πάνω από τα ιστορικά επίπεδα. Στο τομέα του χύδην ξηρού φορτίου αναμένει τόνωση των αγοραπωλησιών πλοίων λόγω των νέων περιβαλλοντικών κανονισμών και το χαμηλό βιβλίο παραγγελιών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News