Η λαχτάρα της προσδοκίας γεννά υπερβολές. Το μοναδικό γλυκαντικό που δεν χορταίνει ποτέ ο άνθρωπος. Το Μουντιάλ του Κατάρ είναι η διοργάνωση του Μέσι. Ο,τι κι αν συμβεί στον τελικό, μα στο καλό σενάριο, μα στο κακό, ο Αργεντινός θα είναι ο πρωταγωνιστής.

Διαβάστε επίσης: Μουντιάλ 2022: Χαμός στην εθνική Γαλλίας πριν τον τελικό – Και τρίτος παίκτης με ίωση

Οπως συνέβη άλλωστε σε κάθε παιχνίδι που αγωνίστηκε στο Μουντιάλ και έμοιαζε πάντα να είναι το τελευταίο του. Ο κόσμος και κυρίως οι δημοσιογράφοι βλέπουν παντού μαγεία. Μαγική πάσα, μαγική ντρίμπλα, μαγικό πέναλτι, μαγικό γκολ. Θαρρείς πως ακόμα κι αν δέσει τα κορδόνια του στη μέση του γηπέδου κι αυτό θα το κάνει με μαγικό τρόπο.

Διαβάστε επίσης: Μέσι – Εμπαπέ: Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον με φόντο το ulitmate prize (pics, vids)

Στον ημιτελικό με την Κροατία ο πιτσιρικάς Χουλιάν Αλβαρες κέρδισε το πέναλτι από το οποίο προήλθε το γκολ του Μέσι, σημείωσε και δύο τέρματα αλλά κορυφαίος του αγώνα αναδείχτηκε ο αρχηγός της Αλμπισελέστε.

Ολοι μιλούν για την ασίστ στο δεύτερο γκολ του Αλβαρες αλλά  ξεχνούν πως αυτός που της έδωσε αξία είναι ο παίκτης που έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Διαφορετικά την προσπάθεια του Μέσι θα την έπαιρνε ο άνεμος.

MVP στα τέσσερα από τα έξι παιχνίδια

Από τα έξι παιχνίδια της Αργεντινής στο τουρνουά στα τέσσερα έχει αναδειχτεί κορυφαίος ο Μέσι, σε ένα ο ΜακΑλιστερ και στην πρεμιέρα, στην ήττα από τη Σαουδική Αραβία, ο Μοχάμεντ Αλοβάις.

Ηταν πράγματι σε όλα κορυφαίος ο άσος της Παρί; Στον προημιτελικό με την Ολλανδία ο αγώνας οδηγήθηκε στα πέναλτι. Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες απέκρουσε δύο ολλανδικές εκτελέσεις και η Αργεντινή πήρε την πρόκριση. Οταν όλοι οι Γκαούτσος έτρεχαν να πανηγυρίσουν ο Μέσι πήγε κοντά στον τερματοφύλακα της ομάδας του και τον αγκάλιασε ευχαριστώντας τον για τη συμβολή του. MVP όμως βγήκε ο Μέσι.

Στο καθοριστικό παιχνίδι με την Πολωνία που αν έχανε η Αργεντινή επέστρεφε σπίτι της, ο Μέσι νικήθηκε στο πέναλτι που εκτέλεσε από τον Σέζνι και την μπουγάδα την έκανε ο ΜακΑλιστερ με τον Χουλιάν Αλβαρες.

Αν η Αργεντινή σηκώσει την Κυριακή το τρόπαιο όλοι θα μιλούν για το Παγκόσμιο Κύπελλο που πήρε μόνος του ο Μέσι. Ακόμα και ο Αίσωπος θα κοκκίνιζε με αυτή την υπερβολή.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι