Μαχόμενοι ηρωϊκά  «έπεσαν» οι παίκτες του Μαρόκου, μετά το τέλος του χθεσινού ημιτελικού με την Γαλλία, σκορπίζοντας «ρίγη συγκίνησης» στους φιλάθλους της ομάδας μέσα και έξω από το γήπεδο.

Καθώς μπήκε το δεύτερο γκολ της Γαλλίας, ο εκκωφαντικός θόρυβος της συντριπτικής υποστήριξης του Μαρόκου μέσα στο στάδιο Al-Bayt του Κατάρ σίγησε ξαφνικά – μια σιωπή που «αντηχούσε» όχι μόνο στο Ραμπάτ και την Καζαμπλάνκα, αλλά και στη Βηρυτό, το Κάιρο και το Ντακάρ.

Διαβάστε επίσης: Μουντιάλ 2022: Χαμός στην εθνική Γαλλίας πριν τον τελικό – Και τρίτος παίκτης με ίωση

«Εθνική υπερηφάνεια»

Στο πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη σε αραβική χώρα, και το οποίο είχε ήδη σημαδευτεί από ανατροπές, το Μαρόκο «γέμισε υπερηφάνεια»τους οπαδούς του, ως η πρώτη αραβική ομάδα που έφτασε στα προημιτελικά και η πρώτη αφρικανική ομάδα που έφτασε στα ημιτελικά.

Διαβάστε επίσης: Μέσι – Εμπαπέ: Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον με φόντο το ulitmate prize (pics, vids)

Πολύ μετά το τελικό σφύριγμα, όταν η νικήτρια γαλλική ομάδα είχε αποχωρήσει από το γήπεδο, οι παίκτες του Μαρόκου παρέμειναν στο γήπεδο, απολαμβάνοντας την αγάπη ενός σταδίου ντυμένου στα κόκκινα και στα πράσινα.

«Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για αυτή την ομάδα… έχουμε ήδη γράψει ιστορία, οπότε δεν μπορούμε να τους κρίνουμε για αυτό το ματς», δήλωσε ο Mohamad Alaoui, 24 ετών, ένας Μαροκινός φοιτητής, ο οποίος δήλωσε ότι είχε ταξιδέψει από το Λονδίνο για να παρακολουθήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο και είχε πάει σε κάθε παιχνίδι του Μαρόκου.

«Είμαι τόσο χαρούμενη που ήμουν εδώ για να δω την ομάδα στο στάδιο και που την είδα να φτάνει τόσο μακριά σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο», δήλωσε η Samira Idrissi, 34 ετών.

Παρόμοια εικόνα και στο Ραμπάτ

Στο Ραμπάτ, όπου οι οπαδοί είχαν γεμίσει τις καφετέριες για ώρες πριν από τον αγώνα, το πλήθος σηκώθηκε για να χειροκροτήσει την ομάδα παρά την ήττα.

«Αυτός είναι ο ημιτελικός. Είναι ήδη τιμή και είμαστε περήφανοι που βλέπουμε ανθρώπους από διαφορετικές χώρες να υποστηρίζουν την ομάδα του Μαρόκου», δήλωσε ο Taoufiq Ouchikh.

«Ευχαριστούμε την εθνική ομάδα για αυτό το επίτευγμα. Είμαστε υπερήφανοι για αυτή την ομάδα. Χάσαμε από έναν πρωταθλητή του παγκοσμίου κυπέλλου και κυριαρχήσαμε», δήλωσε ο Abdelilah Sair, ένας άλλος οπαδός που παρακολουθούσε στην ίδια καφετέρια.

Στη συνέχεια, ορισμένοι οπαδοί αψήφησαν τον υγρό καιρό για να παρελάσουν στο κέντρο του Ραμπάτ, αποτίνοντας «φόρο τιμής» στα «παλικάρια» της εθνικής ομάδας του Μαρόκου.

Σε όλη την Μέση Ανατολή

Σε μια καφετέρια της Βηρυτού όπου είχαν συγκεντρωθεί οπαδοί της Γαλλίας για να παρακολουθήσουν τον αγώνα, η οπαδός του Μαρόκου Sanaa Kassemi ξέσπασε σε κλάματα καθώς οι νικητές Γάλλοι παίκτες πανηγύριζαν, αλλά ανέμιζε τη μαροκινή σημαία στον αέρα.

«Έχω γαλλικό διαβατήριο, αλλά είμαι αρχικά Μαροκινή. Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα για το πώς αισθάνομαι αυτή τη στιγμή», ανέφερε.

Σε άλλο σημείο του Λιβάνου, ο Παλαιστίνιος πρόσφυγας Ahmad Iskandar δήλωσε ότι αισθάνεται ιδιαίτερα υπερήφανος που μια ομάδα με αραβικές και ισλαμικές ρίζες έφτασε τόσο μακριά. «Μας τιμά το γεγονός ότι έφτασαν στα ημιτελικά», είπε.

Στην Αίγυπτο, ο τραπεζίτης Ahmed Zaki, 38 ετών, δήλωσε ότι το Μαρόκο δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες του.

Στη Σαουδική Αραβία, ο Fahad al-Dawsari είπε ότι το Μαρόκο θα εμπνεύσει τους ανθρώπους στην περιοχή να ονειρεύονται ότι μπορεί μια μέρα να φτάσουν σε έναν τελικό. «Αυτό που έκανε το Μαρόκο θα ενθαρρύνει τις αραβικές εθνικές ομάδες», πρόσθεσε.

Και στην Αφρική

Οι Αφρικανοί οπαδοί εξέφρασαν επίσης υπερηφάνεια για τα κατορθώματα του Μαρόκου.

«Τους βγάζουμε το καπέλο γι’ αυτή τη λαμπρή πορεία«, δήλωσε ο Αρσέν Μπούα, ο οποίος παρακολούθησε τον αγώνα με φίλους του σε ένα μπαρ του Αμπιτζάν.

Στην πρωτεύουσα του Καμερούν Γιαούντε, ο εργάτης Michael Fogang δήλωσε χαρούμενος παρά την ήττα. «Δεν είμαι καθόλου απογοητευμένος. Το Μαρόκο κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια», δήλωσε από το  μπαρ όπου παρακολούθησε τον αγώνα.

Σε άλλα κράτη της Βόρειας Αφρικής, πολιτισμικά κοντά στο Μαρόκο, η επιτυχία τους έγινε ιδιαίτερα αισθητή. «Σας ευχαριστούμε που μας κάνατε να ονειρευόμαστε», δήλωσε η Lamia Mssedi, μια γυναίκα που παρακολουθούσε τον αγώνα στην Τύνιδα.

Ο Μαροκινός πρωθυπουργός Aziz Akhannouch επαίνεσε μια ομάδα που αποκάλεσε «ήρωες», η οποία έδωσε χαρά στους Μαροκινούς και έκανε το όνομα της χώρας να αντηχεί σε κάθε γλώσσα κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι