Η ηρεμία επανέρχεται στα λιμάνια καθώς τα πληρώματα των ρυμουλκών (ΠΕΠΡΝ) αποφάσισαν να αναστείλουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις που είχαν εξαγγείλει για την προσεχή εβδομάδα.

Μετά από μία τρίωρη συνάντηση με τις ενώσεις των ρυμουλκών και το Υπουργείο Ναυτιλίας φαίνεται ότι επήλθε συμβιβασμός.

Έτσι, απεφεύχθη ένα σοβαρό πλήγμα στην οικονομία και στο εμπόριο.

Νωρίτερα, η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ) είχε αποφασίσει δύο 48ωρες απεργίες από 00:01 της Τρίτης 20/12/22.

H συγκεκριμένη απόφαση «έκλεινε» τα εμπορικά λιμάνια της χώρας σε μια κρίσιμη περίοδο λίγο πριν τις εορτές, όπως είχε επισημάνει με ανακοίνωση της η Διεθνής Ναυτική Ένωση (ΔΝΕ).

Η ΠΕΠΡΝ από την πλευρά της υποστήριζε ότι οδηγήθηκε στην απόφαση για απεργία λόγω της αλλαγών που επιμένει να ζητά η εργοδοσία στη συλλογική σύμβαση εργασίας.

Η ανακοίνωση της ΠΕΠΡΝ

Σε ανακοίνωσή της αναφορικά με την αναστολή της απεργίας η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ) αναφέρει:

«Με βάση τις εξελίξεις, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών, αποφάσισε την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων οι οποίες έγιναν για την υπογραφή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Η ενεργοποίηση τους θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις και θα ανακοινωθούν με νέο δελτίο τύπου.

»Το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΠΡΝ θέλει να ευχαριστήσει όλους τους συναδέλφους που αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα των καταστάσεων, στην οποία  μας έχει οδηγήσει η εργοδοσία, έχουμε την αμέριστη στήριξη τους, συμμετέχοντας και αποφασίζοντας μαζικά στις γενικές συνελεύσεις αλλά και στις απεργίες που η συμμετοχή τους είναι στο απόλυτο 100%. Θα ενημερώσουμε για την πορεία των διαπραγματεύσεων πιο μετά.»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Λιμάνια
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα