Να επιδείξουν «ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση», επιλέγοντας «την οδό του γόνιμου διαλόγου, αντί μίας ατραπού περαιτέρω κλιμάκωσης απεργιακών κινητοποιήσεων», καλεί η Διεθνής Ναυτική Ενωση την Ενωση Πλοιοκτητών Ρυμουλκών & Ναυαγοσωστικών και την Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών & Ναυαγοσωστικών, με αφορμή την εξαγγελία δύο συνεχόμενων επαναλαμβανόμενων 48ωρων απεργιών τα ξημερώματα της Τρίτης 20ης Δεκεμβρίου.

Διαβάστε επίσης – Ρυμουλκά – ναυαγοσωστικά: 48ωρη απεργία στις 7 και 8 Δεκέμβρη για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης

Η Δ.Ν.Ε. ζήτησε από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής να συνεχίσει τη διαμεσολάβησή του δεδομένου ότι -εν μέσω της εορταστικής περιόδου- εκατοντάδες εμπορευματοκιβώτια με ευπαθή προϊόντα εγκλωβίζονται στους εμπορικούς λιμένες της χώρας εν αναμονή φόρτωσης/εξαγωγής και ταυτόχρονα επί των καταπλεόντων πλοίων χιλιάδες εμπορευματοκιβώτια που μεταφέρουν άμεσης κατανάλωσης εμπορεύματα αδυνατούν να εκφορτωθούν και να προωθηθούν στην ελληνική επικράτεια.

Διαβάστε επίσης – Aνάγκη για 3.500 προσλήψεις ναυτικών

Καταστροφικές συνέπειες

Η Δ.Ν.Ε. τονίζει δε πως «οποιαδήποτε καθυστέρηση θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τους Έλληνες εξαγωγείς και εισαγωγείς, την εγχώρια αγορά και συνεκδοχικά την Εθνική Οικονομία».

Καταλήγοντας η Διεθνής Ναυτική Ένωση απευθύνει «έκκληση, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου προς αποφυγή απευκταίων φαινομένων ελλείψεων ή/και ανατιμήσεων αγαθών, σε αυτή την εξόχως κρίσιμη χρονική συγκυρία και παραμένει προσηλωμένη στην εξεύρεση μίας αμοιβαίως αποδεκτής λύσης».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία