Σκυλακάκης: Το 2023 θα έχουμε επενδυτική βαθμίδα

Ξεκαθάρισε ότι το ποσό του market pass είναι απολύτως συμβατό με τα δημόσια οικονομικά

Σκυλακάκης: Το 2023 θα έχουμε επενδυτική βαθμίδα

Το μεγαλύτερο ζήτημα αύτη την στιγμή είναι η ακρίβεια, και το market pass καλύπτει ένα μέρος του πληθωρισμού των τροφίμων, τόνισε σήμερα στον ΣΚΑΪ 100,3 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Η διάταξη για τη φορολόγηση των διυλιστηρίων, η οποία επιτρέπει την εφαρμογή του μέτρου, έρχεται σήμερα στη Βουλή και ψηφίζεται αύριο Τετάρτη.

Ο κ. Σκυλακάκης ξεκαθάρισε ότι το ποσό του market pass είναι απολύτως συμβατό με τα δημόσια οικονομικά.

Επεσήμανε ότι «όταν είναι υπεύθυνη η δημοσιονομική πολιτική, δεν προκαλείται δημοσιονομικό θέμα αν ένα έσοδο πηγαίνει στο 80% των νοικοκυριών για να αντιμετωπίσει την ακρίβεια».

Παράλληλα, ο κ. Σκυλακάκης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το 2023 θα έχουμε επενδυτική βαθμίδα και θα επιστρέψουμε σε πρωτογενή πλεονάσματα.

Το θρίλερ με την επενδυτική βαθμίδα

Από μνημονιακή, πανδημική και τώρα εκλογική περιπέτεια περνά το ελληνικό χρέος καθώς η πολυπόθητη αναβάθμιση στην κατηγορία «επενδυτική» περνά πάλι από εμπόδια. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Ελλάδα δεν αναμένεται να αναβαθμιστεί πριν τις εκλογές του 2023, με την κυβέρνηση να έχει θέσει την εν λόγω κατάκτηση σε εθνικό στόχο. Ο πολιτικός κίνδυνος δεν βρίσκεται στα βασικά σενάρια των ξένων αναλυτών, αν και το βλέμμα θα είναι στραμμένο στις επικείμενες αναμετρήσεις υπό το κλίμα των σκανδάλων και των εντομων πολιτικών αντιπαραθέσεων που έφερε η υπόθεση των υποκλοπών.

Αν και το κλίμα που λαμβάνει το οικονομικό επιτελείο από τις διεθνείς επαφές δημιουργεί προσδοκίες για αναβαθμίσεις ακόμα και το πρώτο 3μηνο του 2023, αναλυτές έχουν εκφράσει την πιθανότητα αυτό να συμβεί μετά τις εκλογές. Ο βασικός λόγος είναι οι αυξημένη πιθανότητα για διαδοχικές εκλογές εξαιτίας της αλλαγής του εκλογικού συστήματος, γεγονός που αυξάνει την εκλογική αβεβαιότητα και τα σενάρια για τρίτο γύρο εκλογών. Από την κυβέρνηση έχουν στείλει μήνυμα στους επενδυτές ότι το διάστημα μεταξύ της πρώτης και δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης δεν θα απέχει σημαντικά.

OT Originals

Περισσότερα από Economy

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο