Σε ύψος ρεκόρ ανήλθε η ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που παρήγαγε από αιολικά πάρκα η Γερμανία την Τετάρτη, συμβάλλοντας στη μείωση της ανάγκης για καύση ορυκτών καυσίμων, και εν μέσω των προσπαθειών της να αντιμετωπίσει την πρωτοφανή ενεργειακή κρίση που πλήττει τη χώρα αλλά και την Ευρώπη.

Τα αιολικά πάρκα της χώρας παρήγαγαν 50.232 μεγαβάτ, σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Χρηματιστηρίου Ενέργειας. Η παραγωγή αναμένεται να μειωθεί τις επόμενες ημέρες και να αυξηθεί ξανά την Παρασκευή.

Μεγάλο μέρος της κεντρικής Ευρώπης αντιμετωπίζει ασυνήθιστα ήπιες θερμοκρασίες για την εποχή, αλλά το άλλο χαρακτηριστικό του καιρού ήταν οι θυελλώδεις άνεμοι.

Ρεκόρ ζέστης από το Βερολίνο έως τη Βαρσοβία

Πόλεις από το Βερολίνο έως τη Βαρσοβία καταγράφουν τις πιο θερμές πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου στην ιστορία τους, σύμφωνα με τη γερμανική μετεωρολογική υπηρεσία DWD. Αυτή η εξέλιξη βοήθησε στο να περιοριστεί η παραγωγή φυσικού αερίου αλλά και στο να διατηρηθούν τα αποθέματα αερίου σε υψηλά επίπεδα.

Οι μακροπρόθεσμες προβλέψεις για τη γερμανική παραγωγή ενέργειας από ανεμογεννήτριες δείχνουν κανονικούς μέσους όρους, «ανάλογα με την περιοχή», σύμφωνα με τον Kai Biermann, μετεωρολόγο του DWD.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Κλιματική κρίση: Η ευρωπαϊκή εμπορία άνθρακα πιάνει λιγότερο από το 25% των εκπομπών των αεροπορικών εταιρειών
Green |

Πώς το σύστημα δικαιωμάτων άνθρακα πλήττει τις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες

Με τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων που απαλλάσσονται από τέλη και τα δωρεάν δικαιώματα που δίνονται στους αερομεταφορείς, μεγάλο μέρος των πτήσεων δεν καλύπτεται από το σύστημα