Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ θα έχει συνάντηση με την Λιν Τρέισι, τη νέα πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Μόσχα, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Η Τρέισι έφτασε στη Μόσχα νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα. Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε χθες, Παρασκευή, ότι η νέα πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Ρωσία δεν θα βελτιώσει τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, επειδή η Ουάσινγκτον διεξάγει έναν, όπως τον χαρακτήρισε, «υβριδικό πόλεμο» κατά της Ρωσίας.

Κιμ Γιονγκ Ουν: Η αδελφή του απειλεί ΗΠΑ και Δύση – Τα τανκ σας θα γίνουν στάχτη

Στο χειρότερο επίπεδο οι ρωσοαμερικανικές σχέσεις

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σε μια περίοδο κατά την οποία οι σχέσεις της Μόσχας με την Ουάσινγκτον βρίσκονται στο χειρότερο επίπεδό τους εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και των δυτικών κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τον Ριαμπκόφ, η παραδοσιακή επίδοση αντιγράφων διαπιστευτηρίων από την Τρέισι έχει ήδη συμφωνηθεί.

Η συνάντηση «αυτή θα γίνει κυριολεκτικά στις αρχές της εβδομάδας. Αναμένεται ότι η διαβίβαση αντιγράφων διαπιστευτηρίων από την Πρεσβευτή Τρέισι θα γίνει σε μένα», σημείωσε ο Ριαμπκόφ.

Tι δήλωσε η Ζαχάροβα

Η τοποθέτηση της Αμερικανίδας διπλωμάτη έγινε σε μια στιγμή που οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ βρίσκονται στο ναδίρ, λόγω του πολέμου της Μόσχας κατά της Ουκρανίας.

Η Ζαχάροβα εκτίμησε ότι τα περιθώρια ελιγμών της Τρέισι θα είναι περιορισμένα, λόγω των έντονων, όπως είπε, αντιρωσικών αισθημάτων που υπάρχουν και στα δύο μεγάλα κόμματα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ανέφερε, μάλιστα, πως θα ήταν «πρόοδος» εάν οι σχέσεις ΗΠΑ -Ρωσίας δεν επιδεινωθούν περαιτέρω, ενώ προσέθεσε ότι η Ρωσία δεν πιστεύει πως θα είναι δυνατόν να αποτρέψει μια περαιτέρω επιδείνωση.

Το Κρεμλίνο απέρριψε την περασμένη εβδομάδα την ιδέα ότι η Ουάσιγκτον και η Μόσχα θα μπορούσαν να αλλάξουν τη σχέση τους στα μισά της θητείας του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει «καμία ελπίδα» για βελτίωση στο ορατό μέλλον.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας