Εν μέσω αντίρροπων δυνάμεων βρίσκεται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο προσπαθεί να διαχειριστεί κάποιες διορθωτικές κινήσεις χωρίς να χάσει τα επίπεδα που κατέκτησε χτες. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,19% στις 1.022,78 μονάδες με τον τζίρο να είναι στα 8 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Η αγορά χρειάζεται μικρά και σταθερά βήματα για να μπορέσει να κάνει τις εσωτερικές διορθώσεις που θα τροφοδοτήσουν στη συνέχεια την άνοδο, αναφέρουν οι περισσότεροι αναλυτές, τονίζοντας ότι αυτήν την εβδομάδα το διεθνές περιβάλλον θα επηρεάσει το κλίμα της Λ. Αθηνών. Άλλωστε, οι τρεις από τις μεγαλύτερες κεντρικές τράπεζες του πλανήτη, Federal Reserve, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Τράπεζα της Αγγλίας θα δώσουν τον τόνο για τον ρυθμό σύσφιξης της πολιτικής τους, με βάση και τα νέα δεδομένα από το μέτωπο της οικονομίας.

Στο μεταξύ, το ΧΑ έρχεται από τις αναβαθμίσεις της Fitch, τόσο σε επίπεδο οικονομίας όσο και τραπεζών, έχοντας πλέον το βλέμμα του στραμμένο στη ζώνη των 1.035 μονάδων, χωρίς βέβαια να αποκλείονται κάποιες διορθώσεις που να το φέρουν κοντά στις 1.010 μονάδες. Ειδικά στο τελευταίο σενάριο δεν είναι, δε, λίγοι οι αναλυτές που θεωρούν ότι χρειάζεται μια διόρθωση, προκειμένου να αποσυμφορηθούν οι ταλαντωτές.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, θετικά κινούνται οι Quest, Coca Cola, Σαράντης, ΓΕΚ Τέρνα, Eurobank, Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, Εθνική, Autohellas, Alpha Bank και ΕΛΧΑ, ενώ αρνητικά οι Ελλάκτωρ, ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil, Jumbo, Μυτιληναίος, Λάμδα, ΟΠΑΠ, Βιοχάλκο, Τέρνα Ενεργειακή και ΟΛΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών