Οι τελευταίες ημέρες των μεταγραφών, είτε πρόκειται για τον Ιανουάριο είτε για τον Αύγουστο, παρουσιάζουν πάντα μεγάλο ενδιαφέρον σε όλα τα κορυφαία πρωταθλήματα, καθώς οι ομάδες επιχειρούν να κλείσουν “τρύπες” στο ρόστερ τους. Στο Betarades.gr μάλιστα, υπάρχει ειδική σελίδα με όλες τις μεταγραφές της Ελλάδας και της Ευρώπης! Και φυσικά, τα πιο δυνατά προγνωστικα στοιχημα για σήμερα!

Από τα πρόσωπα λοιπόν των ημερών, σε αυτή τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, είναι αναμφίβολα ο Ζοάο Κανσέλο. Ο λόγος είναι ότι ο 28χρονος διεθνής Πορτογάλος μπακ αποφάσισε να αφήσει τη Μάντσεστερ Σίτι και να μετακομίσει στο Μόναχο για λογαριασμό της Μπάγερν.

Πολλοί είναι εκείνοι που… απόρρησαν στο άκουσμα της συγκεκριμένης είδησης, καθ’ ότι ο Κανσέλο ήταν ένας από τους κορυφαίους μπακ της Πρέμιερ Λιγκ τα τελευταία χρόνια και αναπόσπαστο κομμάτι της ενδεκάδας των “Σίτιζενς” του Πεπ Γκουαρδιόλα. Επίσης, ο Πορτογάλος έχει ενεργό συμβόλαιο με τη Μάντσεστερ Σίτι έως το 2027.

Πώς όμως κατέληξε με δανεισμό στους Βαυαρούς; Ποιος ήταν ο λόγος του παραγκωνισμού του στα τελευταία ματς της Σίτι;

Έγινε καλύτερος στα χέρια του Πεπ

Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι η αγγλική ομάδα ξόδεψε 65 εκατομμύρια ευρώ τον Αύγουστο του 2020 για να τον κάνει δικό της από τη Γιουβέντους, όταν η αξία του λογιζόταν στα 55 εκατομμύρια.

Ο Ζοάο Κανσέλο τη δεδομένη χρονικά στιγμή, έχει χρηματιστηριακή αξία 70 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το transfermarkt, το οποίο καταδεικνύει ότι η παρουσία του στο Μάντσεστερ τα τελευταία 2.5 χρόνια ήταν επιτυχημένη και τον βοήθησε να εξελιχθεί ως ακραίος αμυντικός.

Ως γνωστόν, παρότι δεξιοπόδαρος, είναι ικανός να παίξει με την ίδια ευκολία και στα δύο άκρα της άμυνας και είναι ένας μπακ με πολλές επιθετικές δυνατότητες. Σε 154 αγώνες με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι σε όλες τις διοργανώσεις, πέτυχε 9 γκολ και μοίρασε 22 ασίστ.

Ο λόγος που «ράγισε το γυαλί» με τον Γκουαρδιόλα

Ο Κανσέλο ήταν βασικός στους «Σίτιζενς». Ενδεικτικό ότι φέτος, έπαιξε 17 αγώνες πρωταθλήματος, σε 16 από αυτούς στο αρχικό σχήμα. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα πολλές φορές τον χρησιμοποιούσε και στα αριστερά, όμως με τον Ακέ να καλύπτει πλέον επαρκώς την πλευρά, έπαιζε στη φυσική του θέση, ως δεξιός μπακ.

Στα τελευταία τρία παιχνίδια της Μάντσεστερ Σίτι, με Τότεναμ, Γουλβς και Άρσεναλ, ο Κανσέλο όχι μόνο δεν ήταν στο αρχικό σχήμα, αλλά δεν πάτησε καν το χορτάρι ως αλλαγή.

Συγκεκριμένα, στο πρόσφατο ματς εναντίον της Άρσεναλ στο “Έτιχαντ”, για το θεσμό του Κυπέλλου, όπου η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε με σκορ 1-0, ο Κανσέλο δεν ήταν στις επιλογές του προπονητή του. Στην ενδεκάδα αγωνίστηκε ο 18χρονος Ρίκο Λιούις.

Αυτό θύμωσε τον Πορτογάλο, ο οποίος ζήτησε το λόγο από τον Ισπανό τεχνικό και όπως αναφέρουν τα αγγλικά μέσα, οι δυο τους είχαν πολύ έντονους διαλόγους. Ο Γκουαρδιόλα δεν τον ήθελε πια στην ομάδα του.

Έτσι, πήρε τη δύσκολη απόφαση να τον βάλει στη μεταγραφική λίστα και ένας παίκτης σαν τον Κανσέλο ήταν δεδομένο ότι θα προσελκύσει άμεσα, έντονο ενδιαφέρον κορυφαίων συλλόγων.

Η Μπάγερν αποφασίζει το καλοκαίρι

Πλέον, ανακοινώθηκε επίσημα από τη Μπάγερν Μονάχου, πήρε τη φανέλα με το νούμερο 22 και θα παίξει με τη μορφή δανεισμού έως το προσεχές καλοκαίρι. Οι Βαυαροί διατηρούν την επιλογή να τον αγοράσουν αντί του ποσού των 70 εκατομμυρίων ευρώ και θεωρείται απίθανο πια να επανέλθει στη Μάντσεστερ Σίτι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport