Το Zoom, η εφαρμογή τηλεδιασκέψεων που γνώρισε εποχές δόξας την περίοδο των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει την απόλυση περίπου 1.300 εργαζομένων της, δηλαδή περίπου το 15% του δυναμικού της.

Η ανακοίνωση έγινε μέσω ανάρτησης στην εταιρική ιστοσελίδα, ενώ με την ανακοίνωση η μετοχή της εταιρείας ανέβηκε κατά περίπου 6%.

Στην εν λόγω ανάρτηση ο Έρικ Γουάν, διευθύνων σύμβουλος του Zoom αναφέρει ότι καθώς ο κόσμος συνεχίζει να προσαρμόζεται στη ζωή μετά την πανδημία, η εταιρεία χρειάζεται να προσαρμοστεί με τη σειρά της στην «αβεβαιότητα της παγκόσμιας οικονομίας» όπως επίσης «στην επίδραση που η εταιρεία έχει στους πελάτες της».

Νέα εφαρμογή της Zoom για υβριδικές επαγγελματικές συναντήσεις

Τέλος πανδημίας, νέα κανονικότητα

Η εφαρμογή τηλεδιασκέψεων Zoom γνώρισε… εκρηκτική άνοδο κατά τη διάρκεια της πανδημίας όταν υποχρεωτικά οι άνθρωποι σχεδόν σε όλο τον πλανήτη θα έπρεπε να εργάζονται από το σπίτι, ενώ θα έπρεπε να χρησιμοποιούν τέτοιου είδους εφαρμογές για να επικοινωνούν όχι μόνο με συναδέλφους αλλά και με συγγενείς και φίλους.

«Εργαστήκαμε ακούραστα για να κάνουμε το Zoom καλύτερο για τους πελάτες και τους χρήστες της εφαρμογής. Αλλά επίσης κάναμε και λάθη» αναφέρει στην ανάρτησή του ο επικεφαλής της εταιρείας. «Δεν αφιερώσαμε επαρκή χρόνο στην ενδελεχή ανάλυση των δεδομένων με τις ομάδες μας ή στην εκτίμηση αν επιτυγχάναμε όντως βιώσιμη ανάπτυξη», καταλήγει ο Έρικ Γουάν.

Ναι, το Zoom έχει γραφεία. Και δεν πρόκειται για χώρους εργασίας

Περικοπή μισθού κατά 98%

Ο διευθύνων σύμβουλος του Zoom αναφέρει ότι οι περικοπές προσωπικού θα αφορούν κάθε τμήμα της εταιρείας, ενώ οι εργαζόμενοι που θα αποχωρούν θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μισθούς 16 εβδομάδων σε συνδυασμό με πλήρη υγειονομική κάλυψη.

Παράλληλα, ανέφερε στην ανάρτησή του ότι σχεδιάζει να μειώσει τον μισθό του για το επόμενο οικονομικό έτος κατά 98%. «Σαν διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής του Zoom, είμαι υπόλογος για τα λάθη και τις ενέργειές μας – και θέλω να δείξω υπευθυνότητα όχι μόνο με λόγια αλλά και με τις δικές μου πράξεις», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τα λάθη των Big Tech, οι μαζικές απολύσεις και γιατί η Apple ξεχωρίζει

Ο τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα των απολύσεων

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση απολύσεων του Zoom είναι η τελευταία από μια μακρά σειρά αντίστοιχων ανακοινώσεων, με πιο πρόσφατη αυτή της Δευτέρας από την Dell πως πρόκειται να περικόψει πάνω από 6.500 θέσεις εργασίας.

Τον Ιανουάριο η Google αποκάλυψε τα σχέδιά της για απολύσεις 12.000 εργαζομένων, η Microsoft αποκάλυψε σχέδια για περικοπή 10.000 θέσεων εργασίας ενώ η Salesforce ανακοίνωσε την απόλυση 7.000 εργαζομένων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή