Η χειρότερη χρονιά της από την εποχή της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης ήταν το 2022 για την Credit Suisse, καθώς συμπλήρωσε πέντε συνεχόμενα τρίμηνα ζημιών, την ώρα που σημειώνει ρεκόρ ζημιών.

Ειδικότερα, η Credit Suisse εμφάνισε ζημιές 1,39 δισ. ελβετικών φράγκων (1,5 δισ. δολαρίων), το τέταρτο τρίμηνο, με τα αποτελέσματά της να είναι χειρότερα των προβλέψεων.  Το αποτέλεσμα συγκρίνεται με ζημία 2 δισεκατομμυρίων φράγκων το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους και ανεβάζει τη συνολική καθαρή ζημία της Credit Suisse το 2022 στα 7,29 δισεκατομμύρια φράγκα, σημειώνοντας τη δεύτερη συνεχόμενη χρονιά της στο κόκκινο.

Παράλληλα, ύστερα από μία αύξηση των  εκροών κεφαλαίων από τους πελάτες στις αρχές του Οκτωβρίου, η Credit Suisse έκλεισε το τέταρτο τρίμηνο με συνολικές εκροές 110,5 δισ.  ελβετικών φράγκων (120 δισ. δολαρίων).

Credit Suisse: Βάζει σε δόσεις τα μπόνους προς τα στελέχη της

Το τμήμα διαχείρισης και η στρατηγική

Το τμήμα διαχείρισης περιουσίας και η μονάδα επενδυτικής τραπεζικής θα είναι επίσης πιθανώς ζημιογόνος το πρώτο τρίμηνο του 2023, σύμφωνα με τις προβλέψεις.

Στο εμβληματικό τμήμα διαχείρισης περιουσίας της, η Credit Suisse ανέφερε εκροές 92,7 δισεκατομμυρίων φράγκων, πολύ υψηλότερες από τα 61,9 δισεκατομμύρια ευρώ που ανέμεναν οι αναλυτές, τοποθετώντας το νέο σύνολο για τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία του τμήματος στα 540,5 δισεκατομμύρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αιμορραγία των κεφαλαίων πέρυσι την οδήγησε σε παραβίαση ορισμένων απαιτήσεων ρευστότητας.

Η τράπεζα, ωστόσο, ολοκλήρωσε μια συγκέντρωση κεφαλαίων 4 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων τον Δεκέμβριο και είπε ότι τα επίπεδα ρευστότητας είχαν ενισχυθεί, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος  Ούλριχ Κέρνερ δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η Credit Suisse «βλέπει τώρα τα χρήματα να επιστρέφουν σε διάφορα μέρη της εταιρείας».

«Έχουμε ένα σαφές σχέδιο για τη δημιουργία μιας νέας Credit Suisse και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να υλοποιούμε τον τριετή στρατηγικό μας μετασχηματισμό αναδιαμορφώνοντας το χαρτοφυλάκιό μας, ανακατανέμοντας κεφάλαια, προσαρμόζοντας σωστά τη βάση κόστους μας και αξιοποιώντας τα κορυφαία franchise μας», δήλωσε ο Κέρνερ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή