Αντιμέτωπη με την απώλεια εσόδων 1,2 δισ. δολαρίων μέσα στο 2023  βρίσκεται η  Adidas, καθώς να πουλήσει όλα τα αποθέματα της σειράς Yeezy.

H γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών διέκοψε τον περασμένο Οκτώβριο τη συνεργασία της με τον ράπερ και σχεδιαστή μόδας Ye, «κατά κόσμον» Κάνιε Γουέστ, που είναι και το πρόσωπο της σειράς Yeezy. Η σειρά αντιπροσωπεύει έως και το 8% των συνολικών πωλήσεων της Adidas, σύμφωνα με διάφορους υπολογισμούς της Wall.Ο διάσημος ράπερ είχε προβεί σε αμφιλεγόμενες δηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων αντισημιτικών αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αποτέλεσμα τη διακοπή της συνεργασίας με την εταιρεία.

Adidas: Κορυφαίο στέλεχος επικρίθηκε για ρατσιστική συμπεριφορά

Τα λειτουργικά κέρδη μπορεί να υποχωρήσουν κατά σχεδόν 500 εκατ. ευρώ αν η εταιρεία αποτύχει να προωθήσει τα προϊόντα και η Adidas περιμένει ότι οι πωλήσεις θα μειωθούν με υψηλό μονοψήφιο ρυθμό το 2023. Ο αντίκτυπος της ανακοίνωσης της γερμανικής εταιρείας αποτυπώθηκε στο χρηματιστηριακό ταμπλό, με τη μετοχή να κάνει βουτιά κατά 9,5%.

Παράλληλα, η εταιρεία προβλέπει έκτακτες δαπάνες ύψους 200 εκατ. ευρώ, δημιουργώντας το χειρότερο σενάριο για την Adidas, το οποίο προβλέπει ζημιά ύψους 700 εκατ. ευρώ για το 2023.

«Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τις επιδόσεις που πρέπει«», αναφέρει ο CEO, Μπιόρν Γκούλντεν στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Τα έσοδα της Adidas αυξήθηκαν κατά 1% το 2022, ενώ τα λειτουργιά κέρδη υποχώρησαν από σχεδόν 2 δισ. ευρώ το 2021 στα 669 εκατ. το 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή