Η EDP Renewables εγκαινίασε στη Βραζιλία το μεγαλύτερο συγκρότημα αιολικών πάρκων της παγκοσμίως με εγκατεστημένη ισχύ 580 MW και 138 ανεμογεννήτριες.

Το συγκρότημα εγκαταστάθηκε στην πολιτεία Rio Grande do Norte, μια περιοχή της Βραζιλίας όπου η εταιρεία είχε ήδη σημαντική παρουσία, με περισσότερα από 800 MW εγκατεστημένης ισχύος και περισσότερα από 300 MW υπό κατασκευή.

Φωτοβολταϊκό – γίγας από τη ΔΕΠΑ Εμπορίας

Το έργο περιλαμβάνει τα αιολικά πάρκα Monte Verde I-VI, Boqueirão I-II και Jerusalém I-VI, τα οποία έχουν συνολική δυναμικότητα της τάξης των 3.000 GWh/έτος, δηλαδή αρκετή για την τροφοδοσία μιας πόλης με περισσότερους από 1,5 εκατομμύρια κατοίκους. Το εν λόγω συγκρότημα πρόκειται να αποτρέψει την εκπομπή άνω του ενός εκατομμυρίου τόνων CO2 ετησίως.

Με τον τρόπο αυτό, η EDP Renewables παραμένει επικεντρωμένη στην αγορά της Βραζιλίας, όπου διαθέτει ήδη πάνω από 1,1GW ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, συμβάλλοντας στην ενεργειακή μετάβαση της χώρας, αυξάνοντας τη δυναμικότητα ΑΠΕ στις περιοχές όπου δραστηριοποιείται και διευρύνοντας το ενεργειακό πλέγμα της χώρας.

EE: Αυξάνεται η χρήση ενέργειας από ΑΠΕ για θέρμανση και ψύξη

Το έργο συμβάλλει επίσης στην κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη της περιοχής καθώς δημιουργήθηκαν περισσότερες από 3.000 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της κατασκευής των πάρκων και περισσότερες από 80 μόνιμες θέσεις εργασίας για τη λειτουργία και τη συντήρηση των πάρκων.

Επιπλέον, η EDP Renewables έχει αναπτύξει έργα κοινωνικής ευθύνης στην περιοχή, τα οποία είχαν αντίκτυπο σε τουλάχιστον 700 κατοίκους, προωθώντας προγράμματα κατάρτισης και εξειδίκευσης για τους πολίτες και δημιουργώντας προϋποθέσεις για τη βελτίωση της τοπικής οικονομίας. Παράλληλα, η εταιρεία έχει ενισχύσει το πρόγραμμά της με τίτλο «Keep it Local» στην πολιτεία, παρέχοντας εξειδικευμένη κατάρτιση σε θέματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε περισσότερους από 40 κατοίκους, με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης στις αγροτικές περιοχές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green