
«Αυτό που καταφέραμε είναι να μετατρέψουμε τον πρώην ΟΑΕΔ από έναν γραφειοκρατικό Οργανισμό σε έναν Οργανισμό παραγωγό ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης, σε έναν φορέα ο οποίος βρίσκει δουλειά στους ανέργους και προσωπικό στις επιχειρήσεις» δήλωσε ο διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), Σπύρος Πρωτοψάλτης, μιλώντας σε ειδική εκδήλωση, στο πλαίσιο της 14ης «Ημέρας Καριέρας» της ΔΥΠΑ, στην οποία συμμετείχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Όπως είπε, τα τελευταία 3,5 χρόνια, έχουν γίνει αρκετές αλλαγές, σχεδιάστηκε μία νέα γενιά προγραμμάτων απασχόλησης και ενισχύθηκε σημαντικά ο διαμεσολαβητικός ρόλος της ΔΥΠΑ τόσο με τη διοργάνωση των «Ημερών Καριέρας» όσο και με την πρόσληψη 600 εργασιακών συμβούλων (υπερδιπλασιασμός των εργασιακών συμβούλων της ΔΥΠΑ).
«Το αποτέλεσμα ήταν ρεκόρ προσλήψεων στο διάστημα των 3,5 ετών» τόνισε ο κ. Πρωτοψάλτης, σημειώνοντας ότι, σε περίοδο 42 μηνών, δημιουργήθηκαν 109.037 νέες θέσεις εργασίας, «το οποίο σημαίνει πάνω από 2.500 θέσεις εργασίας ανά μήνα».
Μητσοτάκης στις Ημέρες Καριέρας: Έρχονται 200.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας
«Κάνοντας σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο των 4,5 ετών, όπου δημιουργήθηκαν 41.000 νέες θέσεις εργασίας, βλέπουμε ότι έχουμε έναν υπερτριπλασιασμό του ρυθμού των προσλήψεων, από περίπου 760 τον μήνα σε πάνω από 2.500» υπογράμμισε ο διοικητής της ΔΥΠΑ.
Η κατεύθυνση
«Αυτό αποδεικνύει ότι κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς αυτά τα οποία υλοποιούμε, έχουν αποτέλεσμα, οδηγούν σε νέες θέσεις εργασίας και συμβάλλουν στην εθνική προσπάθεια μείωσης της ανεργίας. Γι’ αυτό, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε τέτοια προγράμματα και σε τέτοιες πολιτικές που δίνουν κίνητρα για την πρόσληψη ανέργων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πρωτοψάλτης και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα θετικά αποτελέσματα των στοχευμένων προγραμμάτων για όσους αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια ένταξης στην αγορά εργασίας.
«Οι πολιτικές, που εφαρμόζονται, τους βοηθούν όλους και όλες τις ηλικιακές ομάδες. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε» σχολίασε ο διοικητής της ΔΥΠΑ και συμπλήρωσε ότι, μέσα στο επόμενο διάστημα, θα υλοποιηθούν προγράμματα για 201.000 θέσεις εργασίας.
Η σημασία της ΔΥΠΑ
Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο κ. Πρωτοψάλτης τόνισε τη σημασία του διαμεσολαβητικού ρόλου της ΔΥΠΑ. Στο πλαίσιο αυτό, όπως σημείωσε, η ΔΥΠΑ έχει διοργανώσει 14 «Ημέρες Καριέρας», θεσμός, που, όπως διαπίστωσε, τον έχουν «αγκαλιάσει» οι τοπικές κοινωνίες, καθώς η ανταπόκριση είναι μεγάλη. Στο σημείο αυτό, ο κ. Πρωτοψάλτης υπογράμμισε και την αποτελεσματικότητα των «Ημερών Καριέρας», με τις προσλήψεις που γίνονται.
Μεταξύ άλλων, ο διοικητής της ΔΥΠΑ έκανε αναφορά και στη νέα υπηρεσία myDYPAlive, η οποία παρέχει τη δυνατότητα στους ανέργους και στις επιχειρήσεις να μιλήσουν με εργασιακούς συμβούλους με τηλεδιάσκεψη, χωρίς να χρειάζεται να προσέλθουν στα Κέντρα Προώθησης της Απασχόλησης. Όπως επεσήμανε, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 20.000 ραντεβού.
Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Πρωτοψάλτης υπενθύμισε ότι προσλήφθηκαν 600 εργασιακοί σύμβουλοι και ενισχύθηκε η Μονάδα Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΜΕΜΜΕ), ενώ αναφέρθηκε και στις υπηρεσίες αναζήτησης και επιλογής προσωπικού που προσφέρει η ΔΥΠΑ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Latest News

Ξεκινά η λειτουργία νέας δομής ΚΕ.Π.Α. στο Γαλάτσι
Νέες υποδομές, καλύτερη εξυπηρέτηση για τους πολίτες

Σήμερα η αυτόματη υποβολή προσυμπληρωμένων φορολογικών δηλώσεων - Οι εκπτώσεις φόρου
Τι έκπτωση φόρου δικαιούνται οι φορολογούμενοι εφόσον ο φόρος που θα προκύψει εξοφληθεί έως τις 31/7

Η εφορία πατάει το κουμπί για τις δηλώσεις - Ποιοι κωδικοί πρέπει να ελεγχθούν
Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι για τις προσυμπληρωμένες φορολογικές δηλώσεις

Αναδρομικά: Δύο νέα πακέτα έως 8.500 ευρώ σε 82.000 συνταξιούχους
Τα πακέτα με τα αναδρομικά αφορούν «επιστροφή» κρατήσεων προς 42.000 απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων και 40.000 ασφαλισμένους 49 ταμείων από επανυπολογισμούς

Αυξήθηκαν κατά 14,4 δισ. ευρώ τα εισοδήματα το 2024 - Ποιοι πέφτουν στην παγίδα των τεκμηρίων
Σε ιστορικό υψηλό τα εισοδήματα που δήλωσαν οι φορολογούμενοι το 2024 - ‘Εφτασαν τα 106 δισ. ευρώ

Την Παρασκευή η αυτόματη υποβολή των προσυμπληρωμένων δηλώσεων - Πώς θα πετύχετε την έκπτωση
Οι φορολογούμενοι καλούνται να ελέγξουν την πληρότητα και την ορθότητα των προσυμπληρωμένων στοιχείων

Αντίστροφη μέτρηση για την αυτόματη υποβολή των δηλώσεων - Τι πρέπει να προσέξετε
Προσυμπληρωμένες από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων είναι οι φορολογικές δηλώσεις

Η ακτινογραφία της αγοράς εργασίας - Οι νέες προσλήψεις, τα ποσοστά της ανεργίας [πίνακας]
Τι αναφέρεται στην έκθεση του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής για την αγορά εργασίας
![Συνταξιούχοι: Ποιοι θα λαμβάνουν επιπλέον 250 ευρώ τον χρόνο – Πότε ξεκινά η εφαρμογή του μέτρου [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/syntaxeis-dimogr28-2-600x466.jpg)
Οι συνταξιούχοι που θα λαμβάνουν επιπλέον 250 ευρώ τον χρόνο [πίνακες]
Το μέτρο αφορά και ανασφάλιστους υπερήλικες και άτομα με αναπηρία - Ποια είναι τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια

Παράνομη εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για τη φορολόγηση του Airbnb - Η απόφαση του ΣτΕ
Το θέμα παραπέμφθηκε προς οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.