Αυξάνονται οι πιέσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο παλεύει πλέον να κρατήσει τις 1.090 μονάδες, υπό το βάρος της διόρθωσης της πλειονότητας των τίτλων.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,28% στις 1.089,85 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 58 εκατ. ευρώ.

Με τους πωλητές να κινούνται πλέον σε όλο και μεγαλύτερο εμβαδόν του ταμπλό, την Coca Cola να προσπαθεί να αντισταθμίσει τις πιέσεις, την Attica Bank στο limit down και την MIG στο limit up, είναι μόνο μερικά παραδείγματα του πόσο διαφορετικά κινούνται πλέον τα χαρτοφυλάκια προκειμένου να πετύχουν τη μεγιστοποίηση της απόδοσης. Και αυτό είναι ίδιον των επιπέδων στα οποία έχει ανέλθει η αγορά, ήτοι στα υψηλά 101 μηνών.

Η αδυναμία

Η αδυναμία της αγοράς μπροστά στην αντίσταση των 1.100 μονάδων ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενη, με πολλά χαρτοφυλάκια να κατοχυρώνουν μέρος των κερδών του προηγούμενου διαστήματος. Άλλωστε, αυτή είναι και η «υγεία» μιας ανοδικής αγοράς, η οποία έχει προσφέρει πολλές συγκινήσεις το τελευταίο διάστημα.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι πιέσεις είναι ισχυρές σε ΓΕΚ Τέρνα, Eurobank, Jumbo, Εθνική, Μυτιληναίο, Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή, Aegean και ΟΠΑΠ, ενώ σε αρνητικά εδάφη κινούνται οι Λάμδα, Autohellas, Quest, Alpha Bank, Σαράντης, Βιοχάλκο, ΕΥΔΑΠ και Ελληνικά Πετρέλαια. Στον αντίποδα, εκτός από το +3,59% της Coca Cola, κέρδη καταγράφουν οι Ελλάκτωρ, Τιταν, Πειραιώς, ΕΛΧΑ, ΟΤΕ και ΟΛΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών