Την επέκταση των δραστηριοτήτων της, την αναβάθμιση του γραφείου της στην Αθήνα, και παράλληλα με τον διορισμό του Μάικ Κωνσταντινίδη ως Διευθύνοντα Σύμβουλο του τμήματος Vessel Optimization και Επικεφαλής του Γραφείου της ZeroNorth στην Αθήνα, ανακοίνωσε η εταιρεία τεχνολογίας ZeroNorth. Ο Mike Κωνσταντινίδης, θα ηγηθεί μιας νέας επιχειρηματικής περιοχής που επικεντρώνεται στην μεταφορά δεδομένων που συλλέγονται από αισθητήρες από τα πλοία,  στην πλατφόρμα ZeroNorth. Αυτό θα εμπλουτίσει τις δυνατότητες ανάλυσης δεδομένων της πλατφόρμας.

Η ZeroNorth είναι μια εταιρεία που ασχολείται με την πράσινη μετάβαση του εμπορίου, της εφοδιαστικής αλυσίδας και της ναυτιλίας και ιδρύθηκε από τις AP Moller Holding, την Cargill και την PSG Equity.

Εκπομπές ρύπων: Οι πλοίαρχοι έχουν μεγαλύτερο έλεγχο μέσω της πλατφόρμας ZeroNorth

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωση της υπάρχουν πολλές δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν στη ναυτιλία, με πολλές  μεταβλητές όπως η διαδρομή του πλοίου, οι καιρικές συνθήκες και οι ιδιαιτερότητες του πλοίου, η διαφορετική ρύπανση του κύτους και της προπέλας. Αυτές οι μεταβλητές δημιουργούν εμπόδια στη βελτιστοποίηση και την αποτελεσματικότητα που χρειάζεται ο κλάδος στο ταξίδι αειφορίας του.

Οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων πρέπει να είναι εξοπλισμένοι με τις πιο ακριβείς, ενημερωμένες πληροφορίες για να επιλέξουν τη βέλτιστη διαδρομή ή το πλοίο ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστική, κερδοφόρα και φιλοπεριβαλλοντική. Ο κ. Κωνσταντινίδης αναλαμβάνει το τιμόνι σε μια νέα επιχειρηματική μονάδα που εστιάζει στους αισθητήρες, και η ZeroNorth θα διπλασιάσει τα δεδομένα που προέρχονται από αισθητήρες ενσωματώνοντάς τα στις δυνατότητες ανάλυσης δεδομένων της εταιρείας.

Σχολιάζοντας το διορισμό του, ο Mike Konstantinidis, Διευθύνων Σύμβουλος του Vessel Optimization και Επικεφαλής του Γραφείου της ZeroNorth στην Αθήνα, δήλωσε: «Η ZeroNorth κάνει εξαιρετική δουλειά βοηθώντας τους πελάτες της να πλοηγηθούν στην ψηφιοποίηση και την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές σε αυτή τη νέα εποχή της ναυτιλίας. Είμαι στην ευχάριστη θέση να συμμετάσχω στην εταιρεία για να διευρύνουμε τα δεδομένα της ώστε να περιλαμβάνουν ανάλυση δεδομένων αισθητήρων υψηλής συχνότητας. Η βιομηχανία βρίσκεται σε ένα ταξίδι ψηφιακού μετασχηματισμού. Στο ρόλο μου στη ZeroNorth, είμαι ενθουσιασμένος που παρέχω την ανάλυση ακόμη περισσότερων πηγών δεδομένων στους πελάτες μας, βοηθώντας τους να βελτιστοποιήσουν τη λήψη αποφάσεων για κέρδος και πλανήτη».

Ο Mike Κωνσταντινίδης, εργάστηκε στον χώρο της τεχνολογίας για περισσότερα από 35 χρόνια, ενώ έγινε μέλος της ναυτιλιακής βιομηχανίας μόλις πριν από 6 χρόνια. Διαθέτει πλούσια εμπειρία στο λογισμικό, την ενοποίηση συστημάτων ενώ στον τελευταίο του ρόλο ως Co-Founder & Chief Executive Officer στη METIS Cyberspace Technology SA τροφοδοτούσε τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ναυτιλίας μέσω της τεχνητής νοημοσύνης.

Σχολιάζοντας την ένταξη του Mike στην εταιρεία, ο Soren Meyer, Διευθύνων Σύμβουλος της ZeroNorth, δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος που ο Mike θα ενταχθεί στην ομάδα της ZeroNorth, φέρνοντας την τεχνογνωσία του σε δεδομένα υψηλής συχνότητας για να εμπλουτίσουμε τις δυνατότητες ανάλυσης δεδομένων και μοντελοποίησης καυσίμου. Η εμπειρία του τόσο στη ναυτιλιακή όσο και στη βιομηχανία τεχνολογίας θα εμβαθύνει τις γνώσεις και την ικανότητά μας να βοηθήσουμε τους πελάτες να πλοηγηθούν στον ψηφιακό μετασχηματισμό τους, καθώς η βιομηχανία αγκαλιάζει περισσότερα δεδομένα υψηλής συχνότητας για να οδηγήσει την πράσινη μετάβαση».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Στυλιανίδης: «Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ανάλογο, ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ό,τι ήταν πέρυσι»
Ακτοπλοΐα |

«Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων», λέει ο Στυλιανίδης

Η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνου – Βασίλειου Μεταξά