Την δαπάνη 22,5 δισ. ευρώ για εγχώρια έργα δέσμευσης άνθρακα τα επόμενα 20 χρόνια στον προϋπολογισμό του την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσει ο υπουργός οικονομικών της Μ. Βρετανίας Τζέρεμι Χαντ, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο επιδιώκει να πετύχει τους καθαρούς μηδενικούς στόχους του και να τονώσει πράσινες θέσεις εργασίας .

«Ήρθε η ώρα για μια επαναφορά καθαρής ενέργειας», ανέφερε ο Χαντ σε δήλωση που αποστέλλεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στην οποία αναφέρθηκε επίσης στα σχέδια για την ενίσχυση της παραγωγής πυρηνικής ενέργειας στη Βρετανία. Τα μέτρα θα «συμβάλουν στη μείωση των λογαριασμών ενέργειας για τα νοικοκυριά σε ολόκληρη τη χώρα και θα βελτιώσουν την ενεργειακή μας ασφάλεια», τόνισε.

ΕΕ: Συμφωνία για περιορισμό της χρήση ενέργειας κατά 11,7% έως το 2030

Οι επενδύσεις σε λύσεις για το κλίμα, όπως η δέσμευση και αποθήκευση άνθρακα (CCS) μετατρέπονται ένα ανταγωνιστικό  ζήτημα, με το Ηνωμένο Βασίλειο να φοβάται ότι θα βγει χαμένο από τις ΗΠΑ λόγω του τεράστιου πακέτου πράσινων επιδοτήσεων του Προέδρου Τζο Μπάιντεν. Ο νόμος του Μπάιντεν για τη μείωση του πληθωρισμού προσφέρει επιδοτήσεις και φορολογικές πιστώσεις ύψους 370 δισεκατομμυρίων δολαρίων για μια σειρά πράσινων τεχνολογιών, προσελκύοντας τις ευρωπαϊκές εταιρείες να επενδύσουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Πυρηνική ενέργεια

Ο Χαντ είπε ότι η επένδυση του Ηνωμένου Βασιλείου στην CCS θα κατευθυνθεί προς έργα που στοχεύουν στην αποθήκευση 20 έως 30 εκατομμυρίων τόνων διοξειδίου του άνθρακα ετησίως έως το 2030, ίσο με τις εκπομπές 10 έως 15 εκατομμυρίων αυτοκινήτων.

Ο Χαντ θα ανακοινώσει επίσης σχέδια στον προϋπολογισμό του στις 15 Μαρτίου, για την ενίσχυση της πυρηνικής ενέργειας στη Βρετανία, συμπεριλαμβανομένου ενός διαγωνισμού για τον πρώτο μικρό πυρηνικό αρθρωτό αντιδραστήρα της χώρας. Το Ηνωμένο Βασίλειο επενδύει ήδη 210 εκατομμύρια λίρες σε ένα έργο αντιδραστήρα της Rolls-Royce Holdings Plc.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green