Το δρόμο προς την άνοδο αναζητά αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο όμως προσπαθεί να απορροφήσει τη μεταβλητότητα που εμφανίζουν αρκετοί τίτλοι και να σταθεροποιηθεί στα τρέχοντα επίπεδα. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,40% στις 1.053,78 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 45 εκατ. ευρώ.

Οι αγοραστικές παρεμβάσεις είναι πολύ προσεκτικές, με την ανασφάλεια να είναι το βασικό χαρακτηριστικό μιας αγοράς που παρακολουθεί τις εξελίξεις στις ΗΠΑ. Κι αυτό σχετίζεται προφανώς με την κακή εξέλιξη της SVB (και αργότερα της Signature), με τους αναλυτές να διαφωνούν μεταξύ τους το κατά πόσο μπορεί να πάρει συστημικό χαρακτήρα.

Ασιατικά χρηματιστήρια: Ισχυρές απώλειες στη σκιά της Silicon Valley Bank

Γι’ αυτό το λόγο, συν τον εγχώριο πολιτικό κίνδυνο, η ελληνική αγορά δείχνει να έχει αφήσει κατά μέρους το ανοδικό της σενάριο και να παλινδρομεί πλέον στη αντίσταση των 1.057-1.062 μονάδων. Το σίγουρο είναι ότι έχει αυξηθεί κατακόρυφα η μεταβλητότητα στο ταμπλό. Επομένως, και ο κίνδυνος. Ωστόσο, όσο συντηρείται το επίπεδο των 1.037 μονάδων σε κλείσιμο εβδομάδας η τάση σε εβδομαδιαίο παραμένει επιθετική. Σε διαφορετική περίπτωση μία κίνηση προς τις 1.000 μονάδες έχει όλα τα περιθώρια.

Σε επίπεδο τίτλων, σημαντικά κέρδη σημειώνουν οι Eurobank, ΔΕΗ, Autohellas, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, Τέρνα Ενεργειακή και ΕΥΔΑΠ, ενώ θετικά κινούνται και οι Alpha Bank, Λάμδα, Εθνική, Coca Cola, Πειραιώς, Βιοχάλκο, ΟΤΕ και Ελληνικά Πετρέλαια. Στον αντίποδα, οι πιέσεις παραμένουν σε Jumbo και Quest, ενώ σε αρνητικά εδάφη βρίσκονται οι ΕΛΧΑ, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα, Titan, Motor Oil και Aegean.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών