Η διαμονή στα βρετανικά κάστρα μπορεί να είναι φθηνότερη από όσο νομίζετε, όπως αναφέρει το CNBC.

Αυτοί είναι μερικοί από τους τύπους ταξιδιωτών που ελπίζει να προσελκύσει μια νέα «συλλογή» από ιστορικά κάστρα, αρχοντικά και μεγάλα σπίτια στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.

«Terraces in Mustique»: Το ακριβότερο ακίνητο της Καραϊβικής [εικόνες – video]

Λάτρεις της ιστορίας, άνθρωποι που θέλουν να κοιμούνται εκεί που έχουν μείνει οι βασιλιάδες και θαυμαστές που κυνηγούν τις συνδέσεις με επιτυχημένες τηλεοπτικές εκπομπές όπως το «Brigerton».

Αν ανήκετε σε αυτή τη κατηγορία μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από τα καταλύματα που παρουσιάζουμε παρακάτω.

Αν πάλι θέλετε απλά να ταξιδέψετε «νοητά», απλά ακολουθήστε μας.

Πώς «γεννήθηκε» η ιδέα

Η Storied Collection είναι ένας ταξιδιωτικός ιστότοπος που παραθέτει ξενοδοχεία και σπίτια πολιτιστικής κληρονομιάς — συμπεριλαμβανομένων ιδιωτικών κάστρων — ώστε οι παραθεριστές που αγαπούν την ιστορία να μπορούν εύκολα να βρουν καταλύματα που τους ταιριάζουν.

Η ιδέα για τον ιστότοπο ήρθε στον συνιδρυτή της Storied Collection, Michael Goldin, όταν έψαχνε για ένα «όμορφο κάστρο» για να μείνει αφού χαλάρωσαν οι ταξιδιωτικοί κανόνες Covid και άνοιξαν ξανά τα σύνορα του Ηνωμένου Βασιλείου,  όπως αναφέρει ο ίδιος.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα αναζήτησης στο διαδίκτυο δεν ήταν ικανοποιητικά.

Ο έταιρος συνιδρυτής Hauge – ο οποίος έφυγε από την Airbnb το 2021 μετά από περισσότερο από μια δεκαετία – επικοινώνησε με ιδιοκτήτες και διαχειριστές κάστρων στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, οι οποίοι ανέφεραν ότι τους έλειπε ένας αποτελεσματικός τρόπος για να πουν τις ιστορίες τους στους ταξιδιώτες.

Και κάπως έτσι, το 2022, οι Hauge και Goldin, με τη βοήθεια του πρώην CEO της Best Western UK Rob Paterson, κυκλοφόρησαν τη συλλογή Storied.

Ας περιηγηθούμε παρέα σε μερικά από τα αρχοντικά και τα κάστρα της Storied Collection.

Ο πύργος Fenton

Η καταχώρηση για τον Πύργο Fenton — ο οποίος φιλοξενεί έως και 13 άτομα — αναφέρει λεπτομερώς εννέα πρώην ιδιοκτήτες και τον βασιλιά James VI ως φιλοξενούμενο, καθώς και τα ερείπια μιας μεσαιωνικής εκκλησίας. Περιγράφεται επίσης ως κατάλληλο για διακοπές γκολφ με περισσότερα από 100 γήπεδα σε ακτίνα 30 μιλίων από την τοποθεσία του στην περιοχή East Lothian της Σκωτίας.

Πηγή: Tripadvisor

Το Κάστρο Markree

To κάστρο Markree

Αν το προηγούμενο σας φάνηκε πολύ μικρό, υπάρχει το Κάστρο Markree του 17ου αιώνα με 31 υπνοδωμάτια, στην Κομητεία Σλίγκο της Ιρλανδίας, το οποίο κάποτε φιλοξενούσε τον τραγουδιστή της κάντρι Τζόνι Κας και τη σύζυγό του Τζούν Κάρτερ Κας. 

Πηγή: CNBC

Το Royal Crescent Hotel & Spa

Tο Royal Crescent Hotel & Spa

Το Royal Crescent Hotel & Spa βρίσκεται μέσα στο Royal Crescent, μια σειρά από σπίτια με ταράτσα που χτίστηκαν μεταξύ 1767 και 1775.

Μπορείτε να κάνετε κράτηση για δωμάτια στο Royal Crescent Hotel & Spa στο Bath, ένα γεωργιανό κτίριο σε έναν δρόμο που εμφανίζεται στην δημοφιλή σειρά «Bridgerton», μέσω της Storied Collection, έχοντας επιλογη από 45 δωμάτια και σουίτες διακοσμημένα από τη Βρετανίδα σχεδιάστρια Jane Clayton.

Πηγή: CNBC

Το Royal Crescent Hotel & Spa

Το ξενοδοχείο είναι ένα από τα τρία καταλύματα σε μια οδική διαδρομή «1.000 Years of History Tour» που προτείνεται από την Storied Collection, όπου τα ακίνητα έχουν συνολική ηλικία 1.000 ετών.

Πηγή: CNBC

Το κάστρο Thornbury

Το κάστρο Thornbury

Όχι μακριά από το Bath,μπορείτε να μείνετε στο Thornbury Castle, το καταφύγιο του 16ου αιώνα τουβασιλία Henry VIII και να νιώσετε κι εσείς …βασιλιάδες μιας άλλης εποχής.

Το υπνοδωμάτιο του βασιλιά, όπου έμεινε με τη δεύτερη σύζυγό του Anne Boleyn το 1535, είναι ακόμη διαθέσιμο για ύπνο, ενώ πιο πρόσφατοι επισκέπτες, σύμφωνα με την καταχώριση, είναι η Sophia Loren και ο Laurence Olivier. Τα δωμάτια ξεκινούν από 344 δολάρια, σύμφωνα με τον ιστότοπο της Storied Collection.

Πηγή: CNBC

Το The Rubens at the Palace

Το Rubens at the Palace

Το The Rubens at the Palace,  είναι ένα ξενοδοχείο που κάποτε ήταν μέρος των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ. Διαθέτει υπνοδωμάτια με βασιλικό θέμα, καθώς και πιο κλασικά πολυτελή καταλύματα.

Η «1.000 Years of History Tour» διάρκειας 7 ημερών κοστίζει από 1.999 δολάρια, σύμφωνα με τον ιστότοπο της Storied Collection.

Μερικές ημέρες ξεγνοιασιάς στο Rubens θα σας κάνουν να νοιώσετε κι εσείς βασίλισσα Ελισσάβετ ή βασιλιάς Κάρολος, έστω και για λίγο.

Το Gilmerton House

Το Gilmerton House

Το Gilmerton House, μια σκωτσέζικη έπαυλη του 17ου αιώνα μπορεί να φιλοξενήσει έως και 20 επισκέπτες. Το ακίνητο ανήκει στη 13η γενιά της οικογένειας Kinloch. Αν διανυκτερεύσετε εκεί θα νομίζετε ότι κοιμάστε μέσα σε ένα μουσείο!

Το Pentrehobyn Hall

Το Pentrehobyn Hall

Το Pentrehobyn Hall βρίσκεται στη βόρεια Ουαλία και είναιένα αρχοντικό των Jacobean που χτίστηκε από τον Edward Lloyd το 1625 που παραμένει υπό την ίδια οικογενειακή ιδιοκτησία έως και σήμερα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News