Ένα ανακτορικό κτήμα στην Καραϊβική εισήχθη στη λίστα με τα πιο ακριβά σπίτια του πλανήτη, έχοντας αξία 200 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το CNBC.

Το Terraces, όπως ονομάζεται το κτήμα, εκτείνεται σε 17 στρέμματα και αποτελείται εννέα κατασκευές. Βρίσκεται στο μικρό ιδιωτικό νησί Mustique, το οποίο βρίσκεται στο νότιο έθνος της Καραϊβικής, του Αγίου Βικεντίου και των Γρεναδινών. Είναι βόρεια του Τρινιντάντ και Τομπάγκο και περίπου 45 λεπτά δυτικά των Μπαρμπάντος.

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Αφλεκ: H ονειρεμένη έπαυλη στο Λος Αντζελες [εικόνες]

«Το Terraces in Mustique είναι η πιο ακριβή μονοκατοικία που κυκλοφορεί δημόσια στην ανοιχτή αγορά στην περιοχή της Καραϊβικής», δήλωσε ο Edward de Mallet Morgan, επικεφαλής διεθνών πωλήσεων super-prime στην Knight Frank.

Πηγή: CNBC

Η μαγευτική κατοικία βρίσκεται σε ένα από τα υψηλότερα υψόμετρα του Mustique, με θέα στους όμορφα διαμορφωμένους κήπους και στους άγριους τροπικούς χώρους με πανοραμική θέα στις ακτές του Ατλαντικού και της Καραϊβικής.

«Το Mustique είναι ένα νησί όπου οι απίστευτα υψηλού προφίλ άνθρωποι πηγαίνουν για απίστευτα χαμηλού προφίλ διακοπές», είπε ο de Mallet Morgan, ο οποίος αρνήθηκε να αποκαλύψει την ταυτότητα του πωλητή.

Πηγή: CNBC

Ιστορικό παρελθόν

Το Mustique έχει ένα ιστορικό παρελθόν. Το 1958, ο Λόρδος Colin Tennant, αγόρασε ολόκληρο το νησί, το οποίο τότε δεν είχε δρόμους και τρεχούμενο νερό, για 45.000 λίρες. Αυτό είναι περίπου 1,2 εκατομμύρια δολάρια σε σημερινά χρήματα,  προσαρμοσμένο στον πληθωρισμό. Ο Tennant δώρισε ένα οικόπεδο στη φίλη του, πριγκίπισσα Margaret, η οποία έχτισε μια βίλα εκεί.

Δεκαετίες αργότερα, εξακολουθεί να είναι ένας επίγειος παράδεισος για μεγιστάνες της βιομηχανίας και ροκ σταρ. Ο Tommy Hilfiger και ο Mick Jagger έχουν σπίτια στο νησί. Από το ιατρείο μέχρι την ασφάλεια, το νησί διαχειρίζεται εξ ολοκλήρου η Mustique Company, μια ιδιωτική επιχείρηση που ανήκει στους ιδιοκτήτες κατοικιών του νησιού.

Πηγή: CNBC

Η φυσική ομορφιά και η απαράμιλλη ιδιωτικότητα καθιστούν το νησί έναν τέλειο προορισμό για τους εξαιρετικά πλούσιους να χαλαρώσουν.

«Οι παπαράτσι απαγορεύονται στο Mustique και η εύκολη, χαλαρή αλληλεπίδραση των βασιλικών οικογενειών, των ροκ σταρ, των διασημοτήτων, των μεγιστάνων των επιχειρήσεων και των επιχειρηματιών είναι πραγματικά μοναδική στο νησί», είπε ο de Mallet Morgan.

Πηγή: CNBC

«Είναι ένα μέρος όπου οι πόρτες δεν είναι κλειδωμένες και κανείς δεν τραβάει το μάτι όταν φτάνεις στο δείπνο ξυπόλητος»

Ο De Mallet Morgan μοιράστηκε δεδομένα στο CNBC από την επερχόμενη έκθεση Wealth Report του Knight Frank, η οποία δείχνει ότι από τους 100 βασικούς προορισμούς πόλεων, ήλιου και σκι σε όλο τον κόσμο, η Mustique ήταν η 12η αγορά με τις καλύτερες επιδόσεις. Η κατάταξη τοποθετεί το απομακρυσμένο νησί στο ίδιο επίπεδο με τη Σαρδηνία, το Σεντ Μπαρτ και την Προβηγκία.

Πηγή: CNBC

Σύμφωνα με την έκθεση, οι τιμές των πολυτελών κατοικιών στο Mustique αυξήθηκαν κατά 12% το 2022, καθιστώντας το νησί την πέμπτη αγορά με τις καλύτερες επιδόσεις στην Αμερική μετά το Άσπεν, το Μαϊάμι, τις Μπαχάμες και τα Χάμπτονς.

Το ακριβότερο σπίτι της Καραϊβικής

Ακολουθεί μια ματιά στο πιο ακριβό σπίτι που έχει κυκλοφορήσει ποτέ στην αγορά της Καραϊβικής.

Πηγή: CNBC

Χτισμένη το 1986, η μεγάλη βίλα είναι επενδεδυμένη με πέτρινη πρόσοψη σε απαλό ροδακινί χρώμα. Η κατοικία χτίστηκε από τον  Tom Wilson, ο οποίος αποδίδει φόρο τιμής στην αρχιτεκτονική των ιταλικών ανακτόρων του 16ου αιώνα.

Στο εσωτερικό υπάρχουν ζωγραφισμένες στο χέρι οροφές και τοίχοι καλυμμένοι με τοιχογραφίες, από τον Γάλλο καλλιτέχνη Jean-Claude Adenin σε ένα έργο που διήρκεσε τρία χρόνια.

Πηγή: CNBC

Τα ανακτορικά δωμάτια της μεγάλης βίλας, τα επιχρυσωμένα έπιπλα και οι ζωγραφισμένες θολωτές οροφές είναι αναμφισβήτηταβερσαλλικές.

Πηγή: CNBC

Το Terraces, που είναι το μεγαλύτερο και οπτικά σημαντικό ακίνητο στο νησί, δεν είναι απλώς ένα από τα κορυφαία σπίτια της Καραϊβικής, αλλά αναμφισβήτητα ένα από τα κορυφαία σπίτια του κόσμου», είπε ο de Mallet Morgan στο CNBC.

Πηγή: CNBC

Μια κάτοψη δείχνει μια σήραγγα 60 ποδιών που συνδέει την κύρια βίλα με μια δομή ακριβώς από κάτω που ονομάζεται Παράρτημα. Τα δύο κτίρια συνδέονται επίσης με εξωτερικά μονοπάτια. Το παράρτημα εκτείνεται σε πάνω από 12.000 τετραγωνικά πόδια και είναι αφιερωμένο στα παιχνίδια και την ψυχαγωγία. Στεγάζει μια μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων και μια αίθουσα παιχνιδιών με πινγκ-πονγκ, μπιλιάρδο και σκάκι. Ακριβώς έξω, υπάρχει μια περικυκλωμένη βεράντα που διαθέτει τη δεύτερη πισίνα του κτήματος με μια άκρη απείρου που φαίνεται να στέλνει νερό σε καταρράκτη στην πλαγιά του λόφου.

Πηγή: CNBC

Άλλες κατασκευές στο κατάλυμα περιλαμβάνουν εξοχικές κατοικίες που εκτείνονται σε 2.600 τετραγωνικά πόδια και περιλαμβάνουν τέσσερα ακόμη υπνοδωμάτια, καθώς και την τρίτη πισίνα του κτήματος.

Πηγή: CNBC

Υπάρχει επίσης ένα παρεκκλήσι, εγκαταστάσεις πλυντηρίων και δύο ακόμη κτίρια για να φιλοξενήσει το προσωπικό. Ο De Mallet Morgan είπε ότι το κτήμα λειτουργεί επί του παρόντος με 18 άτομα προσωπικό. Η ιστοσελίδα του κτήματος το αναλύει περαιτέρω, αναφέροντας έναν διαχειριστή ακινήτων, δύο μπάτλερ, τρεις σεφ, έξι οικονόμους και έξι κηπουρούς.

Πηγή: CNBC

Απέναντι από το γκαζόν υπάρχει ένα κιόσκι που έχει θέα σε ένα ηλιόλουστο γήπεδο τένις.

Η εσωτερική τετραγωνική έκταση ολόκληρου του κτήματος ξεπερνά τα 38.000 πόδια. Ανεβαίνει σε σχεδόν 53.000 τετραγωνικά προσθέτοντας όλους τους καλυμμένους εξωτερικούς χώρους του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή