
Το ένταλμα σύλληψης για τον Βλαντιμίρ Πούτιν σχολίασε με αρνητικό τρόπο ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η επιλογή θα έχει «άσχημες πολιτικές συνέπειες», ενώ το μόνο που θα εξυπηρετήσει είναι την παράταση του πολέμου στην Ουκρανία.
Θυμίζουμε ότι το ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν εκδόθηκε την περασμένη Παρασκευή από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στη Χάγη, με τον Ρώσο πρόεδρο να κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου.
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η απάντησή του στο ένταλμα του διεθνούς δικαστηρίου
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ανάμεσα σε άλλα, ο Βούτσιτς σχολίασε σκωπτικά: «Το ερώτημά μου είναι τώρα που τον κατηγορήσατε για τα μεγαλύτερα εγκλήματα πολέμου, με ποιον θα μιλήσετε τώρα;».
«Άσκοπη ερώτηση»
«Πιστεύετε πραγματικά ότι είναι δυνατόν να νικήσετε τη Ρωσία σε ένα μήνα, τρεις μήνες ή ένα χρόνο;», πρόσθεσε ακόμη.
Ο πρόεδρος της Σερβίας δήλωσε ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία» ότι ο κύριος στόχος του ΔΠΔ είναι να δυσκολέψει τις επικοινωνίες του Πούτιν.
Όταν ρωτήθηκε αν ο Ρώσος ηγέτης θα συλλαμβανόταν αν επισκεπτόταν τη Σερβία, ο κ. Βούτσιτς απάντησε ότι αυτό είναι μια «άσκοπη ερώτηση», καθώς όσο συνεχίζεται ο πόλεμος, «ο Πούτιν δεν έχει πού να πάει».
Η Σερβία έχει διατηρήσει στενή σχέση με τη Ρωσία καθ’ όλη τη διάρκεια της σύγκρουσης και είναι το μόνο ευρωπαϊκό κράτος που δεν έχει επιβάλει διεθνείς κυρώσεις κατά της Μόσχας.
Ωστόσο, η βαλκανική χώρα επιδιώκει επίσης την ένταξη στην ΕΕ και χθες συμφώνησε να προχωρήσει σε μια συμφωνία εξομάλυνσης των σχέσεων με το Κόσοβο αφού αρνήθηκε να αναγνωρίσει την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του κράτους το 2008 – μια άρνηση που συμμερίζεται ο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Πηγή: in.gr


Latest News

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα