Στην τελευταία δημοσκόπηση του Ινστιτούτου INSA για λογαριασμό της BILD am Sonntag, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) εξακολουθεί να προηγείται, ενώ το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) διευρύνει τη διαφορά του από τους Πράσινους.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, CDU/CSU χάνουν μία μονάδα από την προηγούμενη μέτρηση και περιορίζονται στο 27%, ενώ το SPD κερδίζει αντίστοιχα μία μονάδα και φθάνει στο 21%, με τους Πράσινους να χάνουν επίσης μία μονάδα και να μένουν στο 15% και στην τέταρτη θέση.

Οι Φιλελεύθεροι (FDP) παραμένουν στο 8%, όπως και η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) στο 16%. Η Αριστερά βελτιώνει τα ποσοστά της κατά μία μονάδα και φθάνει στο όριο του 5%.

Κυρώσεις στο ουράνιο της Ρωσίας ζητάει το Βερολίνο

Την επιβολή κυρώσεων, προκειμένου να τερματιστεί η εξάρτηση ευρωπαϊκών χωρών από το ρωσικό ουράνιο, εισηγήθηκε εκ νέου ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ, τονίζοντας ότι η Μόσχα δεν μπορεί πλέον να θεωρείται αξιόπιστος εταίρος – ειδικά στον ενεργειακό τομέα.

«Η Ρωσία χρησιμοποιεί συγκεκριμένες εξαρτήσεις στον ενεργειακό τομέα ως μέσο άσκησης πολιτικής πίεσης», δήλωσε ο κ. Χάμπεκ στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) και ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλει κυρώσεις σε βάρος της ρωσικής πυρηνικής βιομηχανίας.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει μιλήσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέρ της συμπερίληψης στις κυρώσεις του μη στρατιωτικού πυρηνικού τομέα», σημείωσε ο γερμανός υπουργός, με το βλέμμα στο ουράνιο που προμηθεύει η Ρωσία πολλές ευρωπαϊκές χώρες για ράβδους πυρηνικών καυσίμων, αλλά και στην αποθήκευση ραδιενεργών αποβλήτων που προσφέρει για λογαριασμό τους. «Η Ε.Ε. πρέπει να απεξαρτηθεί πλήρως από τη Ρωσία στα θέματα ενέργειας. Έχουμε προχωρήσει πολύ, αλλά ο πυρηνικός τομέας είναι ακόμη ανοιχτός και δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ότι υπάρχει ακόμη κάτι που τυγχάνει προνομιακής μεταχείρισης», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΜΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κόσμος
Κομισιόν: Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία
Επικαιρότητα |

Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ΕΛΚ) κλήθηκε να υπεραμυνθεί των πολιτικών της θητείας που φεύγει έχοντας εξ αριστερών της στη σκηνή τον εκπρόσωπο του ακροδεξιού ID Άντερς Βίστισεν

Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα