Το τουριστικό θέρετρο Varko Bay το πρώτο υπερπολυτελές resort που διαχειρίζεται η Banyan Tree του Ομίλου Accor, στην Ευρώπη, θα αναπτυχθεί στη Χερσόνησο Βαρκό της Δημοτικής Ενότητας Παλαίρου του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας της Δυτικής Ελλάδας, που φιλοδοξεί να αλλάξει το τουριστικό προφίλ της Δυτικής Ελλάδος, αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του το 2026.

Accor – Σχεδιάζει τέσσερα νέα ξενοδοχεία στην Ελλάδα

Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα έγκρισης του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης της Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) «VarkoBayResort» στη θέση «Βαρκό» της Δ.Ε. Παλαίρου του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, δημοσιεύθηκε στις 12 Απριλίου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως..

Το θέρετρο

Το πέντε αστέρων θέρετρο, που αναπτύσσεται από την RND Investments Greece με τη συμμετοχή ολλανδικών κεφαλαίων, επιδιώκεται να ξεκινήσει την λειτουργία του το 2026. Θα αποτελείται από συνολικά 116 πολυτελείς βίλες και 45 branded κατοικίες. Θα διαθέτει τρία εστιατόρια και μπαρ, όπως και τουριστική μαρίνα με δυνατότητα ελλιμενισμού γιοτ έως 40 μέτρων.

Το κόστος για την υλοποίηση της ανάπτυξης υπερβαίνει τα 180 εκατ. ευρώ. Θα δημιουργηθούν περισσότερες από 500 νέες θέσεις εργασίας κατά τη διετή κατασκευαστική περίοδο και θα απασχολούνται περισσότερα από 250 άτομα κατά την λειτουργία του θέρετρου.

Η ανάπτυξη θα πραγματοποιηθεί σε έκταση 181.279,30 τετραγωνικών μέτρων που έχει απρόσκοπτη θέα στη Χερσόνησο Βαρκό και το Ιόνιο Πέλαγος. Προβλέπεται μέγιστος επιτρεπόμενος συντελεστής δόμησης 0,15 και μέγιστη κάλυψη 20%.

Οι εγκαταστάσεις

Οι επισκέπτες θα έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες και εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών που θα επιτρέπουν την αναγέννηση του νου και του σώματος και θα διαθέτουν απαράμιλλη θέα στο Ιόνιο και στα γειτονικά νησιά της Λευκάδας, του Μεγανησίου και του Σκορπιού. Οι εγκαταστάσεις αυτές περιλαμβάνουν υψηλών προδιαγραφών χώρο ευεξίας, κέντρο θαλάσσιων σπορ, beach club, μπαρ και τρεις χώρους εστίασης συμπεριλαμβανομένου signature εστιατορίου  Το θέρετρο θα διαθέτει και χώρους υψηλών προδιαγραφών για επαγγελματικές συναντήσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός