Η δημιουργία ενός εκπαιδευτικού κέντρου για τον τουρισμό στην Ελλάδα μαζί με τις επόμενες επενδύσεις της αλυσίδας στη χώρα μας, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων που είχε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον επικεφαλής του παγκόσμιου ξενοδοχειακού κολοσσού της Accor τον κ. Sebastien Bazin.

«Τουρισμός δεν είναι μόνο υποδομές, αλλά και ο παράγων άνθρωπος», ανέφεραν σχολιάζοντας τη συνάντηση κορυφαία κυβερνητικά στελέχη που έδωσαν και το στίγμα της συνάντησης.

Η συζήτηση γενικότερα περιεστράφη στην ολιστική προσέγγιση με την οποία αντιμετωπίζει τον τουρισμό η κορυφαία γαλλική αλυσίδα η οποία  διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της 5.000 ξενοδοχεία και προσφέρει εργασία σε 80.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο.

Αυτή την ολιστική αντιμετώπιση την έχει ανάγκη και η χώρα μας εφόσον επιθυμεί να βελτιώσει το τουριστικό της προϊόν.

Για την Accor, ολιστική προσέγγιση σημαίνει εκτός από τη δημιουργία ξενοδοχείων, την ανάπτυξη παράπλευρων δράσεων και εναλλακτικών και νέων μορφών τουρισμού (π.χ. τα bleisure trips, τα ταξίδια δηλαδή που συνδυάζουν δουλειά κι αναψυχή, τον πολιτιστικό τουρισμό, τη γαστρονομία κ.τ.λ.).

Οι σχεδιασμοί και το χαρτοφυλάκιο στην Ελλάδα

Ο όμιλος ACCOR εγκαινίασε χθες στο Σύνταγμα το έβδομο ξενοδοχείο της αλυσίδας στην Ελλάδα, το πέντε αστέρων Athens Capital Hotel – MGallery στην πλατεία Συντάγματος, που ανήκει στον όμιλο της Λάμψα. Γι’ αυτό άλλωστε βρέθηκε στην Ελλάδα ο επικεφαλής του Ομίλου και έτσι  είχε συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη αλλά και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σημειώνεται ότι η  ACCOR σχεδιάζει να ανοίξει τέσσερα νέα ξενοδοχεία, τα οποία θα προστεθούν στα εφτά ξενοδοχεία που ήδη ελέγχει στη χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα, το 2022 αναμένεται η έναρξη της λειτουργίας του Niko Seaside Resort Crete MGallery στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, ενώ στο πλαίσιο των Στρατηγικών Επενδύσεων έχουν ενταχθεί τρείς ακόμα μονάδες, του Banyan Tree Varko Bay στην Αιτωλοακαρνανία, καθώς και των Raffles και Fairmont στη Μύκονο, τις οποίες θα λειτουργεί η Accor.

Στο χαρτοφυλάκιο της Accor ανήκουν τέσσερα αθηναϊκά ξενοδοχεία και τρία στην περιφέρεια: το Αthens Capital Hotel – MGallery Collection (Λάμψα), το Novotel Athenes, το Sofitel Athens Airport (Mitsis Group) και το ibis Styles Athens Routes στην πρωτεύουσα, το Αngsana Corfu Resort & Spa by Banyan Tree (York Capital- Β. Κέρτσικωφ) που άνοιξε φέτος στην Κέρκυρα, το Mercure Rhodes Alexia στη Ρόδο και το Ibis Styles Heraklion Central στην Κρήτη.

Η Accor λειτουργεί σε περίπου 5.200 τοποθεσίες σε περισσότερες από 110 χώρες, έχοντας υπό την ομπρέλα όλη τη γκάμα του κλάδου, από Luxury (Raffles, Sofitel), premium (MGallery, Pullman, Swissôtel), μεσαίας κλίμακας (Novotel, Mercure, Adagio) και οικονομικές (ibis, hotelF1).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός